108 BRSE mérkőzés és 4 érem a Szeged Kupa mérlege

Kiemelt mini győztes-sm17 csabai csapat, 93 BRSÉ-s röplabdás, 108 viharsarki mérkőzés, egy arany, két ezüst és egy bronz a hétvégi termése a BRSE utánpótlásának a Szeged Kupán.

Gyermek korosztályban (2002-2003) a kiemelt mezőnyben a két döntőre esélyes gárda könnyedén végigmenetelt a mezőnyön, és jutott be a várva-várt döntőre. Az első szettben a Székesfehérvár szinte hibátlanul játszott, így könnyedén szerzett előnyt. A Csaba a második játszmára érkezett meg a mérkőzésbe. Szebbnél-szebb labdameneteket láthattak a nézők. Rengeteg lehetősége volt a BRSÉ-nek, de nem éltek a lehetőséggel. Nagyon szoros csatában szenvedtek vereséget! Most nagyon szépen csillog az ezüst is, hiszen jobb volt a Fehérvár, de Nagy Attila tanítványai merész reményekkel készülhetnek az országos döntőre.

Nem kiemelt gyermekeknél, 22 csapatból a BRSE bravúros ezüstérmes helyen végzett. Fésüs tanítványok egész hétvégén harcosan, kiegyensúlyozottan röplabdáztak, és óriásit léptek előre az őszi teljesítményükhöz képest (18. hely).

A döntő mellett a legizgalmasabb mérkőzésük a hatba jutásért volt az UTE ellen, ahol szombat éjszaka (Két csapaton kívül senki nem volt már a csarnokban…) döntőszettben múlták felül a fővárosiakat.

A fináléban a Szolnok nagyon bekezdett és vezetést is szerzett, amit a csabaiak szép játékkal egalizáltak. A mindent eldöntő játékban ismét a Tisza partiak remekeltek, így maradt az ezüst, amire nagyon büszkék lehetünk.

Mini korosztályban (2004-2005) a kiemelt kategóriában a BRSE szép játékkal hozta a csoportmeccseket és jutott a legjobb négybe, ahol körmérkőzéssel döntötték el a helyezések sorsát.

Gödöllő ellen könnyedén, míg a Szeged ellen nagy csatában győztek lányaink. A Vasas kikapott a Csongrád megyeiektől, így egyetlen szett is elegendő volt a piros-kékek ellen a tornagyőzelem megszerzése érdekében. Hatalmas izgalmak jellemezték az első játékot, drámai befejezéssel. Sérülés a csabai oldalon, szettlabda a Vasasnál, de innen is felállt a BRSE és hatalmasat küzdve megszerezte a végső győzelemhez szükséges játszmát.

Miniknél a nem kiemeltek között a negyven csapatos mezőnyben öt csabai csapat is szerepelt, a legjobban a BRSE1-es gárdája. Ősszel még 5. helyen végeztek, de ezen két helyet javítani tudtak mostanra, de hogyan… A bronzmérkőzésen ismét a egyik Vasas volt az ellenfél. Egy szett itt, egy szett ott, s máris jöhetett a döntő játszma. Már minden veszni látszott, mikor az eredményjelzőn 9-14 állt. Lehet ezek a lányok ott voltak azon az ominózus mérkőzésen, amikor a BRSE első érmét szerezte az NB1-ben, mert nem adták fel Ők sem, és lekopírozták azt a bizonyos felejthetetlen estének történéseit, megnyerték az összecsapást, bronzérmesek lettek!

A BRSE 2. kicsivel maradt le az élmezőnytől. A legjobb 12 közé jutásért mérkőzést izgalmas csatában elveszítették, így a középmezőny elején végeztek. A BRSE 3, 4.,5. szépén küzdött a két nap és közel ötven százalékos teljesítményt nyújtottak.

Szupermini korosztály (2006-2007) mezőnyének közel negyede csabai csapat volt. Negyvenből kilenc a Viharsarokból érkezett. Tízen belülre két gárda került. A BRSE 1. (Edzők: Fésüs Erzsébet – Sinkáné Kiss Anikó) éppen lecsúszott a bronzmérkőzésről. Nagyon nehéz ágra kerültek és a végső győztes mellett a Herkules 1-től is kikaptak igaz a legkisebb különbséggel.

Pelle Míra tanítványai a BRSE 2. négy győzelemmel és két verséggel zártak és az őszihez képest is sokat előrelépve a 9. helyen futottak be.

Többi csapatunk szépen is helyt állt a versenyen, voltak olyanok is, akik most debütáltak Szegeden és életük első tornájukon szerepeltek.

Kiemelt gyermek korosztály:
2. hely: BRSE: Boskó Ágnes, Veres Cintia, Tatár Gréta ,Fábián Kata,Török Boglárka, Araczki Gyöngyvér, Kertész Petra, Szűcs Gréta, Feld Bettina, Nagy Rebeka. 
Különdíjas: Boskó Ágnes

Gyermek:
2. hely: BRSE (Jánk Dzsenifer, Kiss Virág, Horostyák Cintia, Gellén Viktória, Szilágyi Gréta, Such Diána, Mucsi Fanni, Tóth Fanni, Lenkefi Lea)
Különdíjas: Jánk Dzsenifer

Kiemelt mini:
1. hely: BRSE (Sinka Dalma,Hunyadi Gréta, Kucsera Jázmin, Gál Petra, Tatár Noémi)
Különdíjas Hunyadi Gréta

Mini:
3. hely: BRSE 1. (Radnai Lili, Radnai Luca, Gabnai Regina, Varga Csenge, 
Kerepeczki Hanna, Ambrus Anna)
Különdíjas: Radnai Luca
15.hely: BRSE 2. Gazsó Szofi, Lakatos Luca, Tóth Luca, Valastyán Panni, Lantos Vivien)
23. hely : BRSE 3. (Knyihár Boglárka, Laurinyecz Lilla, Harmati Helga, Sustik Barbara, Benkó Dóra)
25. hely: BRSE 4 (Oláh Zselyke, Oláh Eszter, Kruzslicz Violetta, Endrődi Hanna, Fekete Gréta, Zahorán Zita)
39. helyen: BRSE 5 (Árvay Kíra, Csicsely Eszter, László Lili, Petró Panna, Péter Vivien)

Szupermini
5. hely: BRSE 1. (Kuhn Alexandra, Tóth Lilien, Bartolák Annabella, Melis Zsófia, Katics Kitti)
9. hely: BRSE 2. (Szkaliczki Viktória, Fekete Ramóna, Fürj Nóra, Nánási Zoé, Varga Noémi)
19. hely: BRSE 6. (Csatári Zsanna, Lovas Noémi, Husvéth Fanni, Korcsok Karolina, Erdei Kinga)
25. hely: BRSE 3. (Tóth Adrienn, Tomasovszki Anna, Tuska Brigitta, Popa Gréta, Hajdú Réka)
31. hely: BRSE 4. (Nagy Anna, Hermeczi Bernadett, Gajdács Lina, Nagy Emese, Kuba Boglárka)
32. hely: BRSE 7 (Steigerwald Kamilla, Szentesi Bettina, Vigh Enikő, Vozár Dominika)
35. hely: BRSE 5. (Tomasovszki Dóra, Stefanik Nikol, Makra Jázmin, Boldis Natália, Lovász Hanna)
36. hely: BRSE 8. (Csótó Csenge, Jass Dorina, Litauszki Anna, Medgyesi Luca)
40. hely: BRSE 9. (Gerlecz Panka, Lázár Kamilla, Schneider Vanessa, Majoros Boglárka, Valernovics Anna, Karancsi Dóra