Szavazz Te is a mérkőzés legjobbjára!

A kerékpározást népszerűsítette a BRSE az Autómentes Napon

Autómentes2017A négyszeres magyar bajnok és Bajnokok Ligája induló Linamar – Békéscsabai Röplabda SE mindig is elkötelezett volt azon kezdeményezések támogatásában, amelyek a fenntartható fejlődést és a környezetvédelmet célozzák meg.

Békéscsaba városa is csatlakozott az „Autómentes Nap” elnevezésű kezdeményezéshez, amely rendezvény célja, hogy a résztvevők felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, népszerűsítsék a kerékpáros és a gyalogos közlekedést.

Fontos megemlíteni, hogy a BRSE játékosok nem csak ezen a napon járnak kerékpárral, hanem a mindennapjaik során is szívesen használják ezt a közlekedési eszközt. A klub két esztendeje indította el azt a kampányt, amelyben támogatók vásárolhattak egyedi, a játékosok neveivel ellátott, egyedi kerékpárt a csapattagok és a stáb számára. A kezdeményezés hatalmas sikert aratott, rövid időn belül számos vállalkozó és mecénás jelentkezett, akik a jó ügy mellé álltak.

Az Autómentes Napon a hűvös idő és a szitáló eső ellenére, már reggel 7 órakor nyeregbe pattant a klub két játékosa, Szedmák Réka és Petőváry Panni, akik Baran Ádám klubelnökkel kiegészülve bicikliztek a Korzó térre, ahol részt vettek a „Bringás reggeli” elnevezésű programon, melynek keretében Békéscsaba Megyei Jogú Város támogatásával, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület és a Fenntartható Térségért Alapítvány munkatársai reggelivel jutalmazták a kerékpárral közlekedőket.

A nyáron a fővárosból érkező Petőváry Panni elmondta, hogy rövid idő alatt megszerette Békéscsabát, melyet élhető, szép városnak tart. „A mindennapok során az egyesülettől kapott biciklivel közlekedek, nagyon élvezem, még a zord időjárás sem tud eltántorítani. Nincsenek nagy távolságok, 10 perc alatt gyakorlatilag mindenhova el lehet jutni két keréken.” – mondta a fiatal sportoló.

Gondolataihoz csatlakozott Szedmák Réka is, aki meglepődött a remek csabai kerékpáros infrastruktúrán. „Szeretek Békéscsabán élni, az elmúlt hetek során megismertem a várost, mely egyszerre szép, nyugodt és biztonságos. Nekem is van egyedi biciklim, melyet büszkén használok. Örömmel veszünk részt minden ilyen rendezvényen, ahol népszerűsíthetjük a fenntartható fejlődés fontosságát és az egészséges életmódot.”

„Az Autómentes Nap célja, hogy a lakosságot ráébressze arra, hogy nem muszáj mindig mindenhová autóval közlekedni, az ilyen szemléletformáló tevékenységhez szívesen csatlakozik a klub. Ráadásul a bajnokcsapat sportolóiról köztudott, hogy mindennapjaik során kerékpárral közlekednek, így hitelesen nyilatkozhattak és mutattak jó példát.” – hangsúlyozta Baran Ádám a klub elnöke.

Legyen a Békéscsabai Röplabda SE pártoló tagja!

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület az elmúlt évek során nem csak Békés megye és a dél-alföldi régió, hanem az ország egyik meghatározó csapata lett. A BRSE, a 2013/2014-es szezonban sporttörténelmi sikert elérve Magyar Bajnoki címet szerzett! Jövőbeni céljaink eléréséhez, a klub folytatja azt a kezdeményezést, melynek keretében vállalkozásoknak és magányszemélyeknek van lehetőségük Pártoló tagságot váltani.

 

berlet_2015-16.  toborzo

TOP

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.