A BRSE utánpótlás is remekelt a hétvégén

Országos Döntőben a gyermek csapat!

Rendezvény: Országos Gyermek Bajnokság – elődöntő 2. forduló.

BRSE gyermek 1. - Attila-smHétvégén Tatabányán folytatódott az Országos Gyermek Bajnokság elődöntője, ahol a BRSE fiataljai a Szolnok és a Tatabánya ellenében játszották le a második csoportkörüket. Mint emlékezetes két héttel ezelőtt Békéscsabán két sima győzelmet arattak a lányok, így egyértelműen győzelmi esélyekkel, és elvárásokkal léptek pályára a mostani fordulóban is. Nem borult a papírforma, hiszen mindkét mérkőzésen magabiztosan és a taktikai utasításokat betartva röplabdázott a csapat, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztos résztvevője a júniusi hat csapatos országos döntőnek.

Eredmények

Békéscsabai RSE – Szolnoki Sportcentrum 3-0 (25:4, 25:8, 25:7)
Békéscsabai RSE – Tatabányai RSE 3-0 (25:19, 25:18, 25:11)

BRSE: Boskó Ágnes, Veres Cintia, Tatár Gréta, Araczki Gyöngyvér, Fábián Kata, Török Boglárka, Rády Boglárka, Nagy Rebeka, Feld Bettina, Szücs Gréta, Kertész Petra. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Gratulálok a csapatnak, pontosan játszottunk ma. A következő hónapokban rengeteg munkára lesz szükségünk, hogy elérjük a céljainkat. Bízom benne, ez a siker kellő motivációt ad mindenkinek.

Rendezvény: Országos Gyermek Bajnokság 19. helyért – 1. forduló.

BRSE gyermek 2. - Zsóka-smEzen a hétvégén a Békéscsabai RSE 2. gyermek gárdája is pályára lépett Egerben. Az ötcsapatos csoportban ezen a szombaton mindenki két meccset játszott, pár hét múlva Békéscsabán fejezik be a kört a hiányzó két-két összecsapással. Az első mérkőzésen szinte lenyitották a csabaiak a Palotát. Nem igazán tudott kibontakozni az ellenfél, így könnyed kék-fehér siker lett a vége.

A folytatásban a Kispest kemény falatnak bizonyult. Sajnos a játékosok két szettre voltak hitelesítve. Addig remekeltek és könnyedén hozták a pontokat, nem hagyták játszani a budapestieket. 2-2 után a döntő szettben is a nyitásfogadás volt a kulcs, melyben a fővárosiak jobbak voltak, így a BRSE 2. nem várt vereséget szenvedett. Javítási lehetőség április 2-án hazai pályán!

Eredmények

BRSE – Palota 3-0 (25:5, 25:7, 25:8)
BRSE- Kispest 2-3 (25:14, 21:25, 25:19, 21:25, 10:15)

BRSE: Jánk Dzsenifer, Gellén Viktória, Szilágyi Gréta, Such Diána, Mucsi Fanni, Kiss Virág, Horostyák Cintia, Tóth Fanni. Edző: Fésüs Erzsébet.

Fésüs Erzsébet: Az első mérkőzésünkön a kitűnő nyitásainknak köszönhetően, sikerült ilyen nagyarányú győzelmet aratnunk. A Kispest ellen két szettben nagyon jól játszottunk, de a végén rengeteg nyitás fogadási hibát vétettünk. A következő fordulóig ebben a játékelemben kell, hogy fejlődjünk.

Rendezvény: Szarvas Kupa – amatőr felnőtt női röplabda verseny

A serdülő 2. csapatunk is parkettre lépett a hétvégén. Nagyházi Dezső tanítványainak nem igazán volt szerencséje a sorsolásnál, hiszen a döntős, volt NB1-es Kecskemét mellett két külföldi egylettel kellett megküzdeni a csoportban, a 3. helyezett Temesvárral és az 5. Araddal, nem sok sikerrel.

A folytatásban megszerezték első sikerüket is a lányok a Szeged-Körössy ellen, így az előző versenyhez képest eredményben, játékban és taktikában is nagyot léptek előre.

BRSE serdülő 2.: Félix Laura, Kiss Bernadett, Papp Dorottya, Pavlik Zsanett, Szász Adél, Szekeres Eszter, Szentesi Petra, Szentesi Réka, Zanócz Zsuzsa. Edző: Nagyházi Dezső.