A Dinamo Krasnodar nyerte az Orosz Kupát!

KrasnodarSzerdán Oroszországban kezdi a párharcot a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata a CEV Kupa legjobb 16 között, méghozzá a sorozat címvédője a Dinamo Krasnodar ellen. Kétség sem férhet hozzá, hogy a klub történetének legerősebb ellenfele következik, olyan sztárokkal, akik a világ szinte bármelyik csapatában kezdőjátékosok lennének.

Az előző hónapokban financiális problémákról lehette hallani a klub háza táján, amelynek következtében a brazil olimpiai bajnok Fe Garay távozott a csapattól és Moszkvába tette át székhelyét. Nélküle is maradtak kiváló játékosok, hiszen a keret hemzseg a Világ – és Európa Bajnok sportolóktól. A klub elnöke Szergej Kucheruk a napokban közleményben jelezte, hogy az orosz energiaipari óriás a Rosneft, újra a csapat mellé áll, így stabilizálni látszódik a helyzet. Mielőtt sajnálni kezdenénk az ellenfelet, csak érzékeltetésképp közöljük, hogy náluk 1-1 játékos éves fizetése meghaladja a BRSE teljes költségvetését.

A krasnodari gárdát különösebben nem zavarta meg a krízis, amit az is bizonyít, hogy a csapat csütörtökön megnyerte az Orosz Kupát, azon Dinamo Kazany ellenében, aki idén még veretlen a Bajnokok Ligájában. A bronzérmet Dinamo Moszkva szerezte meg.

Szekerüket természetesen az együttes szupersztárja Tatyana Kosheleva tolta leginkább, aki 23 pontot szerzett a döntőben. Mellette a szintén válogatott Nataliya Malykh és a sportág nagyasszonyának számító Lyubov Sokolva tett ki magáért. Utóbbi játékos, aki kétszeres világbajnok és a földkerekség legjobb csapatait segítette számtalan trófeához, ismét meghívót kapott az orosz válogatottba 37 évesen, hogy segítse az EB címvédőt januárban a törökök elleni olimpiai kvalifikációs mérkőzésen.

Közben a csabai lányok az elmúlt hetek mérkőzés dömpingjét sikeresen maguk mögött hagyva készülnek, talán életük mérkőzésére. A szakmai stábnak sikerült felvételeket szereznie ellenfelükről és el is kezdték az elemzéseket. Sok mindent elmond a látottakról, hogy Sasa Nedeljkovic egy apró mosollyal válaszolt arra a kérdésre, hogy talált-e sebezhető pontokat az oroszok játékában.