A döntő küszöbén a serdülők is!

Hétvégén rendezték meg Békéscsabán az Országos Serdülő Bajnokság elődöntőjének első fordulóját, melyen a Budapest Bank Békéscsabai Röplabda SE csapata mindhárom mérkőzését megnyerve csoportelsőként várhatja a folytatást. Az első mérkőzésen az előzetes várakozásoknak megfelelőlen a csoport két favoritja csapott össze, a felnőtt bajnokság után itt is Nyíregyháza-Békéscsaba párharcon szurkolhattak az érdeklődők. A mérkőzés legnagyobb részében az történt, amit a stabilabban játszó és nagyobb ütőerővel rendelkező viharsarkiak akartak. A játszmákat rendre rosszul kezdő BRSE az első két szettben még a maga javára tudta fordítani a szetteket, köszönhetően a feljavuló nyitásfogadásának, és támadás befejezéseinek, de a harmadik játékrészben ez már nem sikerült, ekkor megérdemelten nyert a Nyírsuli. A negyedik szettre aztán egy nyugodtabb kezdéssel – most először vezetett az elejétől a Békéscsaba- , megalapozta a sima szett és mérkőzés győzelmét a BRSE. A mérkőzésen helyenként figuratívan és szépen játszottak a csabaiak, azonban a kelleténél több egyszerű hibát vétettek, s ezzel rendre felhozták ellenfelüket. Összességében megérdemelt győzelmet arattak ezen a fontos találkozón. A nap másik két mérkőzésén nagyon nagy különbség volt felfedezhető a Békéscsabaiak javára, Nagy Attila rendre forgatta a csapatát, mindenki játéklehetőséghez jutott, de így sem forgott veszélyben a győzelem, egy pillanatra sem. A három győzelemmel a BRSE csoportelsőként várhaétja az április 18-i folytatást és egyetlen lépésre került az országos döntőbe jutástól.

Eredmények:

Budapest Bank BRSE – Nyírsuli 3-1 (23,21,-19,14)
Budapest Bank BRSE – Tatabányai RSE 3-0 (9,13,15)
Budapest Bank BRSE – Albrecht Miskolci VSC MVSI 3-0 (6,10,18)

BRSE: Oláh Blanka, Petrenkó Brigitta, Kardos Gréta, Bartolák Aliz, Tar Julianna, Godó Panna, Gacsal Emese, Petrovszki Nikolett, Kanizsai Magdolna, Turi Inez, Korniss Emese, Sajben Fanni, Varga Alexandra. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Az első találkozón látszott, hogy az edzésen gyakoroltak egyre jobban visszaköszönnek, aminek örültem. Több játékelemben is előrelépett a csapat, és azt is láttuk, kell még stabilizálni a mezőnyvédekezést és a nyitásfogadást. Gratulálok a győzelmekhez, dolgozunk tovább.

osb öröm