A második esély!

A bajnoki döntő negyedik mérkőzése jön szerdán.

Első esélyét elszalasztotta a döntő megnyerésére a bajnoki címvédő Linamar – Békéscsabai Röplabda SE együttese a vasárnap esti találkozón. Kormos Mihály lányai, bár jól kezdtek és kétszer is szetthátrányba kényszerítették ellenfelüket nem tudták feltenni a koronát egész éves teljesítményükre. A Vasas, kulcsemberének, Miklai Zsanettnak a kiválása után minden mindegy alapon játszva, hatalmas csatában kerekedett felül, és odázta el a bajnokavatást. A békéscsabai drukkerek legnagyobb bánatára, s milyen furcsa a sors, örömére is, hiszen így hazai pályán, s hazai közönség előtt lehet megvédeni a bajnoki címet, ünnepelni az aranyérmet egy esetleges csabai siker után! Ez is kisebb sporttörténelem lenne, hiszen bajnoki döntőt hazai pályán még nem nyert senki a viharsarokban, és a várhatóan több mint 2000 csabai szurkoló abban reménykedik, hogy szeretett csapatuk megragadja a második esélyét és ezt a történelmi pillanatot közösen tudja megélni velük.
Kormos Mihály azt nyilatkozta a budapesti mérkőzés után, hogy semmi baj nem történt, rendet kell tenni a fejekben, el kell felejteni azt a mérkőzést,és ugyanolyan lelkes és fegyelmezett játékkal kell előrukkolni szerda este, mint egy héttel korábban az első hazai találkozón. Szerdán este 18,00 órakor útjára indul a labda a Városi Sportcsarnokban, s mindenki, aki Békés megyei, abban bízik, hogy az utolsó pontot a BRSE neve mellé strigulázzák majd be, s ezzel a csabai lányok második esélyüket kihasználva megvédik bajnoki címüket.

Kormos Mihály így vélekedik a mérkőzésről:

“Eldönthettük volna a fővárosban, de nem éltünk a lehetőséggel. Miklai sérülése után hihetetlen energiák szabadultak fel a Vasasban, és olyan egységessé váltak, mint eddig még egyszer sem a párharc során. Mindezektől függetlenül magunkat okolhatjuk a vereségért. Közepes teljesítménnyel, ennyi hibával, szakaszonként gyáván röplabdázva nem is érdemelhettünk győzelmet. Azonban a két győztes játszmánkban lehengerlően, taktikusan röplabdáztunk. Így kellene szerdán is hazai pályán. Remek mérkőzésre van kilátás. Én már nagyon várom. Addig van két napunk. Rendbe rakjuk fejünket, videózunk egy kicsit, levonjuk a tanulságokat, és újult erővel vágunk neki a következő feladatnak. Az előny itt van nálunk. Élni szeretnénk vele. Hazai pályán szép lenne megszerezni második magyar bajnoki címünket. Ehhez azonban mindenkinek fegyelmezettebben és sokkal jobban kell játszania. Vasárnap láthattuk, hogy nem adta fel a Vasas. Hosszú play-off veretlenségünket elveszítettük, de az önbizalmunkat nem. Szerdán, ha kell vért izzadva is kiharcoljuk a győzelmet.”

A mérkőzés május 13-án szerdán, 18,00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.