A németek jutottak a legjobb 8 közé a Challenge Kupában

Rote Raben Vilsbiburg (német) – Linamar-Békéscsabai RSE 3:0 (21, 7, 18)

Challenge Kupa női röplabdamérkőzés, nyolcaddöntő, visszavágó mérkőzés. Vilsbiburg, 1000 néző. V.: Tanti, Hepp (máltai, luxemburgi).

Vilsbiburg: Osterveld, El-Wassimy, Stigrot, Stöhr, Mesa, Dobi. Cs.: Pogány (liberó), Sajdova, Lazic. Vezetőedző: Jonas Kronseder.

Békéscsaba: Molcsányi R., Bagyinka, Clement, Bodnár, Radonjics, Soós N. Cs.: Szpin (liberó), Korniss, Nagy V., Kanizsai, Gyenge. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 6:8, 10:13, 16:14. 2. szett: 5:3, 8:4, 16:5. 3. szett: 1:6, 2:9, 4:15, 7:15, 7:18, 9:21, 11:24. 4. szett: 3:3, 7:11, 20:17.

Hátrányból és közel sem a legjobb előjelekkel várta a találkozót a BRSE, hiszen a sérült Lana Dabic nem tarthatott a csapattal Németországba, helyén a 16 éves saját nevelésű Bagyinka Fanni kezdett irányító poszton, aki ráadásul lázasan vállalta a fellépést.

Kiváló hangulatban kezdődött a mérkőzés, a németeket meglepte, hogy a vendégek 5 perces bemelegítést kértek. Soós ütötte a találkozó első két pontját, amellyel a vendégek jelezték, hogy nem feltartott kézzel érkeztek, nagy nevű ellenfelükhöz. Fej – fej mellett haladtak a csapatok, a hazaiak a játékrész közepén vezettek először. Kormos Mihály időkéréssel próbálta felrázni csapatát, de nem sikerült megtörni a Vilsbiburg lendületét, így ha szorosan is, de a hazaiak behúzták az első szettet.

A második etapot a németek kezdték jobban, érezhető volt, hogy le akarják zárni a találkozót. Sajnos akadozott a nyitásfogadás, Szpin bizonytalan volt, míg Radonjictól támadásban hiányoztak a pontok. Az ellenfélnél a magyar válogatott Dobi Edina termelte a pontokat, de a többiek sem maradtak el tőle. Cserélt a Békéscsaba, Nagy Viktória érkezett Clement helyére, de a játék képe nem változott, magabiztos előnyüket őrizték a hazaiak és simán nyerték a játékrészt.

Nem törte meg a csabaiakat az előző játszma nagy különbségű elvesztése, a harmadik etapban a vendégek domináltak. Bodnár szép nyitássorozata ellen és Soós bombáira nem volt ellenszere a németeknek. Aztán rátett egy lapáttal a klasszisai által repített Vilsbiburg és a egy hatalmas sorozatot produkálva előbb kiegyenlítettek, majd pedig átvették a vezetést. Próbálkozott a BRSE, de mindez csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő.

Összességében teljesen megérdemelt a jobb játékerőt képviselő Vilsbiburg továbbjutása, de a békéscsabaiaknak sincs okuk a szomorkodásra, hiszen első évükben a nemzetközi kupa porondon a Challenge Kupa legjobb 16 közé került a gárda.

Kormos Mihály: — Ebben az összeállításban és mostani formánkban, másfél szettre voltunk elegendőek. Sajnálom, hogy nem sikerül egy játszmát nyerni.