A statisztika nem hazudik: remek MEVZA szereplés csapatként és egyénileg is!

blokkFélidejéhez érkezett a Middle European Cup alapszakasza. Négy forduló után a Linamar – Békéscsabai RSE vezet hibátlan mérleggel a Nova KMB Branik Maribor és a Calcit Ljubljana előtt. A csabaiak februárban játszanak majd a két szlovén sztárcsapattal. Mellettük a hét pontos Vasas és a két egységgel álló SVS Post Schwechat lesz az ellenfél. A biztos négyes döntőbe jutáshoz négy pontra van szükség, de lehet, hogy az osztrákok elleni hazai győzelemmel is ott lehet már a BRSE a Final Fourban.

A statisztikai rangsorokban is nagyszerűen állnak a csabai hölgyek, melyeket a Közép Európai Ligában eddig lejátszott összes mérkőzéséből állítottak össze.

A legjobb pontszerzők listáján Szakmáry Gréta 2. helyen áll 59 szerzett ponttal, míg Tatjana Matic negyedik 55 egységgel.

Támadásban az első két helyet ugyanez a két békéscsabai játékos bérelte ki. Szakmáry 49 ponttal vezet, míg Matic egyetlen egységgel marad el csapattársa mögött (48 pont).

Támadáshatékonyságban a listát torony magasan Sarah Clement vezeti 52,38%-kal. A mögötte álló maribori Ammerman 45%-on áll. (Itt a sikeresen befejezett támadásokat hasonlítják össze az összes támadással.)

Tökéletes nyitásfogadásban Tatjana Matic 3. helyen áll, ahol minimális a lemaradása listavezetővel szemben.
Nyitásfogadási hatékonyságban Szakmáry az 5. pozíciót foglalja el (17,86%).

Sáncból szerzett pontokban Sarah Clement második 11 sánccal, míg Bodnár Dorottya neve mellett hét egység áll, mellyel hetedik.
Sánchatékonyságban Clement tartja második helyét (33,33%). Itt Bodnár feljött az ötödik pozícióba (23,08%).

Pontot érő nyitásokban Bodnár hatodik 9 ásszal, míg Tálas Zsuzsanna egy hellyel csapattársa mögött helyezkedik el 8 pontot érő szervával.

Az irányítók ranglistáján az előkelő harmadik helyen áll a Tálas (35,04%) a békéscsabaiak játékmestere.