Átfogó eszközfejlesztés a BRSE utánpótlásában

20161018 161738-cutA Békéscsabai Röplabda SE országos szinten is az egyik legmagasabban jegyzett utánpótlás nevelő bázis, mely rengeteg élvonalbeli és válogatott sportolót adott a magyar röplabdázásnak az elmúlt 10 esztendőben, annak ellenére, hogy sokszor alapvető hiányosságokkal kell megküzdeni a körülmények tekintetében. Ezért van kiemelt lehetősége azon megnyíló pályázati lehetőségeknek, amelyek révén a klubnak módja van a hiánypótló beszerzésekre.

Örömmel számolhatunk be arról, hogy a BRSE sportágfejlesztési projektjét, az utánpótlás vonatkozásában is támogatásra érdemesnek ítélte a Magyar Röplabda Szövetség, így szinte minden csoport számára tudott a klub könnyített súlyú – gyakorló, valamint versenylabdákat beszerezni, közel 1 millió forint értékben, amelyet Kormos Mihály szakmai igazgató koordinálásával került az iskolákba.

“Sajnos hihetetlenül szétnyílt az olló a társasági nyereségadóból származó támogatásra jogosult, úgynevezett látványsportágak és a többi között, Míg előbbiek gyakorta éves szinten 100 milliós nagyságrendben gazdálkodhatnak az utánpótlás nevelés tekintetében, az utóbbiaknál sokszor az alapvető eszközök beszerzése is komoly akadályokba ütközik a krónikus forráshiány miatt. Szerencsére a felnőtt csapat eladható termékké vált a sikereknek köszönhetően, így ott vannak lehetőségeink, azonban a korosztályos együttesek részére nagyon nehéz a források bevonása. Ennek ellenére szentül hiszünk abban, hogy a klub hosszú távon a saját nevelésű utánpótlásra alapozva lehet sikeres, így egy átfogó szervezetfejlesztést hajtunk végre a területen és pályázati forrásokból is igyekszünk korszerűsíteni az eszközparkot és a használt felszereléseket.” – fogalmazott Baran Ádám a klub elnöke.

Az egyesületnél bíznak benne, hogy a majdani Békéscsabai Röplabda Akadémia létrejötte minden szinten professzionális viszonyokat teremt, azonban addig is törekedni fognak a körülmények javítására.

Kormos Mihály szakmai igazgató elmondta, hogy a labdák után az egységes felszerelés megteremtése a legfőbb célkitűzés, mivel egyes csoportoknak csak sok éves, használt mezei és melegítői vannak. Az egyesület ebben számít a pártoló tagok és mecénások támogatására is.