Az év utolsó mérkőzése. – MTK.

Szerdán egy kiválóan játszó Linamar – Békéscsabai Röplabda SE búcsúzott a Magyar Kupa négyes döntőjétől, mert a magabiztosan megnyert mérkőzés után a röplabdázás orosz rulettjében, az aranyszettben tetemes előnyről sem sikerült feltenni az i-re a pontot. Így három év után a csabai alakulat nem lesz jelen a Kupa négyes döntőjében. Kormos Mihály lányai mindent megtettek, hogy kiszolgálják közönségüket,ezúttal már egy teljes mérkőzés alatt tudtak koncentrálni, s nyerték meg azt, de az aranyszettre elfogyott a figyelem, s a végjáték sorozatos hibái megpecsételték a bajnokcsapat sorsát. Kétségtelenül nagy csalódás ez, az UTE nem nyert három éve Csabán, -igaz mérkőzést most sem- azonban a speciális szabályok ezúttal egy győzelemmel felérő szettnyerés miatt mégis a lila fehéreknek kedveztek. Szombaton az év utolsó mérkőzésén egy jó erőkből álló, pihent MTK érkezik a Viharsarokba. Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen hazai oldalon feldolgozni a csalódottságot ennyi idő alatt nagyon nehéz feladat, regenerálódni, pihenni is kevés az idő, így a fővárosiak ellen csak nagyon fegyelmezett és precíz játékkal lehet előrukkolni.

Kormos Mihály érékelése:

“Egy nehéz időszak utolsó mérkőzése következik. A heti két mérkőzés terhelését nem mindenki bírta a csapatból, sajnos ez meg is látszott a végére. A feladataink kétfrontosra szűkültek, így most a bajnokság és a nemzetközi porond maradt. Nehezen dolgozzuk fel ezt mind a játékosok mind a vezetőség, de tovább kell lépni, hiszen keseregni és a múlton rágódni nincs idő. Az MTK pihentebb, és most biztos motivált is, hiszen úgy érezhetik most fogást találhatnak rajtunk. Jól szerválnak, gyors centerjátékukra építhetnek, illetve a jó formában röplabdázó Dégi Barbarára. Igyekszünk stabilan és erőt mutatva röplabdázni ellenük, nagy hangsúlyt fektetünk majd a nyitásainkra a mérkőzésen.”

A mérkőzést megelőzően a BRSE Karácsony keretében fotókiállítás, nyitó verseny, előadás, egy kis tea, forralt bor és pogácsa várja a szurkolókat. A találkozón a “Hozz egy labdát egy mosolyért!” immár lassan hagyománnyá váló akció keretében, a labdákkal érkező szurkolók számára a belépés ingyenes. Az összegyűjtött labdákat a klub a Vöröskereszt segítségével eljuttatja a rászoruló gyerekek karácsonyfája alá.

A karácsonyi programok 13,30-kor, a mérkőzés 17,00-kor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

karacsony