Bemutatkoztak válogatott játékosaink!

Sajtótájékoztatót tartott ma a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata, ahol bemutatkoztak azon játékosok, akik a nemzeti együttes mellett, a bajnoki címvédőt erősítik majd a következő idényben.

Elsőként Tálas Zsuzsa köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, hogy az előző szezon végeztével, minden tekintetben kiváló ajánlatot kapott Békéscsabáról és a sikeres hazai és nemzetközi szereplés reményében elfogadta azt. A válogatott feladó döntésében szerepe volt Fésüs Zsókának, akire már gyerekkora óta felnéz, hiszen édesanyja csapattársaként és barátnőjeként szoros kapcsolatot ápolnak.

Majd Szakmáry Gréta folytatta a sort. A kiváló játékos bevallotta, hogy elsődlegesen külföldi szerződésben gondolkozott, illetve itthonról is több ajánlata volt, viszont a BRSE célkitűzései, szakmai háttere meggyőzték, hogy tud fejlődni Békéscsabán. A Gödöllőről érkező ütő kiemelte, hogy nagyon várja az első hazai mérkőzést, hiszen a szurkolók által teremtett hangulat és az emberek röplabda szeretete egyedülálló itt.

Bár már az előző két bajnokcsapat tagja volt Bodnár Dorottya, aki alázatos munkával és remek teljesítménnyel beverekedte magát a válogatott keretbe és elmondása alapján bízik benne, hogy ott lehet Belgiumban, az EB döntőn.

“Egy álmom vált valóra a kerettagsággal, remélem hasznára leszek a csapatnak. Természetesen várom a klubszezont is, ahol szeretnénk triplázni, és a Magyar Kupában is megérezni a győzelem ízét.” – zárta a gondolatait a fiatal center.

Baran Ádám a BRSE elnöke megerősítette mindezt. A klub célja a bajnoki és kupa győzelem, illetve a nemzetközi porondon való sikeres szereplés.

“A gárda alapja adott, a tervek szerint haladunk a csapatépítéssel. Az eddigieken túl, a minap bejelentett Tanja Matic is fontos láncszeme lesz a gépezetnek. Természetesen lesznek még igazolások, reményeim szerint a center kérdés is rendeződik hamarosan. Nagy terhelésnek lesz kitéve a csapat, hiszen a hazai kiírásokon túl a CEV Kupában és a Közép Európai Ligában is rajthoz állunk, így elengedhetetlen a megfelelő összetételű keret.”

A klubvezető, aki egyben a Magyar Röplabda Szövetség ügyvezető testületének is tagja, beszámolt róla, hogy a válogatott kiváló körülmények között készül Békéscsabán. Minden feltétel adott a sikeres munkához.

Csütörtökön érkezik a francia válogatott a Viharsarokba, ahol pénteken és szombaton Gyulán vívnak felkészülési mérkőzést a csapatok 19 órától. Ezek közül a szombati esemény lesz nyilvános a szurkolók részére. Vasárnap Békéscsabán lesz még egy harmadik összecsapás, amely szintén zártkörű.

De nem kell sokat várni a piros-fehér-zöld együttes hivatalos csabai bemutatkozására, mivel augusztus 1-én és 2-án, az Európa Liga keretei között Grúziával játszanak a lányok az itteni felkészülés csúcspontjaként. A mérkőzéseket a Magyar Röplabda Szövetség szervezi és az MTVA új sportcsatornája élőben tűzi műsorra.

Még egy programot ajánlottak a szurkolók figyelmébe a szervezők, 2015. július 27-én (hétfő) a Csabai Nyár – Sporthétfő elnevezésű rendezvénysorozat keretében a lehetőség lesz találkozni a válogatott tagjaival, a sportágnépszerűsítő program keretei között.

sajtotaj 20150722