Bodnár Dorottya is marad Békéscsabán!

Bodnár-2017-2018Újabb fontos láncszem került helyére a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület jövő évi keretét illetően, hiszen a csapat egyik meghatározó játékosa, Bodnár Dorottya ellátta kézjegyével a 2017/2018-as szezonra vonatkozó szerződését.

A 21 éves, négyszeres magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes játékos szinte még gyerekként érkezett Egerből, majd az utánpótlásból felkerülve már fiatalon letette névjegyét a felnőttek között.

A center meghívót kapott Alberto Salomoni szövetségi kapitánytól, azonban múlt heti térd operációja miatt nem tudott csatlakozni a nemzeti együttes keretéhez. A játékos hamarosan Békéscsabán kezdi meg a rehabilitációt.

“Bár voltak külföldi érdeklődők, azonban némi mérlegelés után úgy döntöttem, hogy a fejlődésem szempontjából az a legjobb, ha Békéscsabán folytatom pályafutásomat. Évek óta a klubnál vagyok, belülről látom és tapasztalom azt a dinamikus fejlődést, mely jellemzi az egyesületet, melynek mára Európa szerte remek híre van. Hiszek benne, hogy további sikerek várnak ránk, én személy szerint megkaptam az erre vonatkozó garanciákat. Hatalmas lehetőségnek tartom, hogy ilyen fiatalon a Bajnokok Ligájában szerepelhetek.
Jelenleg a felépülésem a legfontosabb, hogy a felkészülést már jó állapotban kezdhessem. Köszönöm a klubnak, hogy mindennemű támogatást megad ebben is. Boldog vagyok, hogy rendeződött az ügyem, ígérem, hogy jobb leszek, mint valaha!” – mondta optimistán Bodnár Dorottya.

“Dorka abszolút beleillik a koncepciónkba, hiszen tehetséges, fiatal, saját nevelésű játékos, aki előtt nemzetközi szinten is szép jövő áll, ha töretlen marad fejlődése. Ennek érdekében elkötelezettek vagyunk, ez volt a megállapodás egyik kulcspontja. Petrenkó Brigitta, Szpin Renáta, Molcsányi Rita, Ludmán Réka és Bodnár Dorottya egy olyan fiatal mag, melyre lehet építeni, akik a jövő válogatottjának is oszlopos tagjai lehetnek. A napokban több jelentős kérdés eldőlt, így felgyorsultak az események, ennek köszönhető a mai bejelentés, melyet hamarosan újak követnek. Továbbra is hangoztatom, hogy nincs okunk a kapkodásra, nem fogunk elhamarkodott döntéseket hozni vagy irreális alkukba belemenni. Megvan a cél és az ehhez vezető utat következetesen végig fogjuk járni. Ezen a szinten természetes, hogy mindkét fél részére komoly garanciák szükségesek, mi pedig minden esetben tartjuk vállalásainkat.” – nyilatkozta Baran Ádám a BRSE elnöke.