Bodnár Dorottya: válogatott kalandok után, cél a címvédés és a nemzetközi sikerek!

mariskaMiközben a játékosok többsége jól megérdemelt pihenőjét tölti, Bodnár Dorottyának a bajnoki címvédő Linamar – Békéscsabai Röplabda SE centerének bőven akad dolga. A fiatal center, életének legfontosabb és legemlékezetesebb pontjai közé sorolja a bajnoki címek megszerzésének eufórikus pillanatát, az első BRSE-ben eltöltött edzését, s azt a telefonhívást, melyben édesanyja tudatta vele, hogy meghívták a felnőtt válogatottba. A Dorkával készült interjút az alábbiakban olvashatják.

– Menjünk időrendben, hiszen nem mindenki lehet tisztában pályafutásod eddigi legfontosabb állomásaival. Hol kezdted, hogyan kerültél Békéscsabára?

– Egerben kezdtem röplabdázni, Vajda Tiborné, Piroska néni kezei alatt, s egészen 14 éves koromig ott játszottam, Többször játszottunk a BRSE ellen akkoriban, s itt figyelt fel rám Nagy Attila, aki hívott, s végül igent mondtam. Elköltöztem Békéscsabára, a középiskolát már itt kezdtem, s elindult az igazi karrierem.

-Nem bántad meg a döntésedet?

-Dehogy! (Dorka nevet ) Nagyon nehéz volt de életem egyik legjobb döntése volt eddig. Itt lettem ismert játékos, magyar bajnok utánpótlás és felnőtt szinten, s végül most válogatott is. Sok áldozattal járt az biztos, de ez a legjobb közösség amit valaha ismertem, sokat tanultam itt és kaptam rengeteg tudást és törődést az edzőktől, klubvezetőtől, így sosem fogom megbánni az akkori döntésemet.

-Ha már itt tartunk: Legemlékezetesebb pillanataid?

-Talán az első edzésem Békéscsabán, természetesen a bajnoki döntőben az utolsó blokkom, az a hangulat, ami akkor, ott, azokban a pillanatokban körülvett. Amikor megtudtam meghívtak a válogatottba. Természetesen a magánéletemben is van egy-kettő, de azok nem publikusak…

– Hogyan tudtad meg, hogy Jan de Brandt számítana rád a nyáron?

Egy edzésünk után hívott anyukám és gratulált. Először azt hittem viccel, mert nem volt akkor éppen mihez, de amikor mondta, hogy a neten már megjelent, hogy meghívtak, akkor tudtam, az egyik álmom vált valóra.

-A válogatott keretében több olyan játékos is van, akikkel “vérre menő” harcot vívtál alig pár héttel korábban a bajnokságban. Hogy fogadtak a lányok, s milyen a hangulat?

-Az első pillanattól nagyon kedvesek voltak, nagyszerű a csapategység. Profi sportolóként itt mindenki tudja, a saját egyesületében azért a címerért, a válogatottban pedig a magyar címerért kell harcolni, így nincs ellentét köztünk, mindenki teszi a dolgát. A csapatba kerülésért természetesen van harc, hiszen nem fog mindenki szeptemberben utazni, de az, aki nem kerül majd a csapatba, éppúgy felkészült lesz és szurkolni fog a sikerért, mint az aki részt vehet az EB-n.

-A válogatottat egy belga szakember vezeti jelenleg. Mennyire más Jan de Brandt edzésén a munka, mint Kormos Mihállyal Békéscsabán?

-Nehéz a kettőt összehasonlítani, hiszen mások a célok, s más a feladat is. Misinél nagyon sokat és keményen dolgoztunk, rengeteg kondi, és célirányos feladat volt, itt többet foglalkozunk a koncentrációval, s kicsit más a taktikai repertoár is, hiszen az ellenfeleink azért jóval komolyabbak lesznek, mint a magyar bajnokságban bármely klubcsapat. Nagyon jót tesz a munka, a nyári “holtszezonban” így új impulzusok érnek, és több dolgot is más megvilágításban is tanulhatok, ami kifejezetten hasznos számomra.

-Európa Liga mérkőzések lesznek augusztus első hétvégéjén Békéscsabán, várod már, hogy a csabai szurkolók előtt válogatott mezben is bemutatkozhass?

-Természetesen igen, már nagyon izgatottan várom, illetve várja az egész csapat az Európa Liga kezdetét, hiszen ez már a közvetlen felkészülési szakasz az EB döntőre, így egyre élesebb meccsek jönnek. A csabai szurkolók a legkiválóbbak az egész országban, remélem sokan kijönnek és megtöltik a Városi Sportcsarnokot! Üzenem nekik, hogy olyan hangulatban szeretne a válogatott is játszani, mint amilyet a bajnoki döntőre varázsoltak!

-Végül beszéljünk egy kicsit a következő szezonról. Mit vársz a 2015/2016-os idénytől?

Már a tavaszi tárgyalásokkor látszott, hogy a klubnak komoly tervei vannak. Emiatt sem volt számomra kérdés, hogy meghosszabbítom-e szerződésemet. Magyarországon nem játszanék más csapatban, itt minden adott a fejlődésemhez. Szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket, elhódítani a Magyar Kupát és a nemzetközi porondon is sikereket elérni. Az eddig nyilvánosságra hozott igazolásoknak nagyon örültem, hiszen Zsuzsi és Gréti személyében kiváló játékosokkal erősödtünk, de úgy tudom további bejelentések is várhatók még. Optimista vagyok, szerintem nagy sikerek várnak ránk!