Bronzéremmel tért haza junior csapatunk Kaposvárról

2016-2017. évi Női Nemzeti Junior Bajnokság I. osztály, döntő – Kaposvár

18789750 1885550895102523 483813607 oA felnőtt bajnokság után a legértékesebb trófea a junioroké, hiszen itt a gárdákban nyüzsögtek a felnőtt korú játékosok, válogatottak, illetve 20 forduló után alakult ki az alapszakasz végeredménye, ahonnan a legjobb négy egyeneságon jutott be a döntőbe. A maradék két helyért egy újabb tornán át vezetett az út Kaposvárra.

Az ifjúsági országos bajnoksághoz hasonlóan az eggyel idősebbeknél is egy csoportba kerültek a békéscsabai lányok az újpestiekkel. Motiváltan, és pontosan röplabdázott a BRSE, de az első etap végén megakadt a gépezet, s az UTE szerzett vezetést. Lehengerlő játékot produkáltak lányaink a folytatásban és megérdemelten, szűk másfél óra után 2-1 volt ide. Felriadtak a fővárosiak és egyenlítettek, de végjátékot ismételten a Békéscsaba bírta jobban, meg is szerezte első győzelmét.

 

 

Békéscsabai RSE – UTE 3:2 (-23, 19, 10, -15, 13)

A nap második találkozója már nem alakult ilyen fényesen, annak ellenére, hogy remekül kezdett a Csaba. Hazaiak oldalán több békéscsabai nevelésű játékos is szóhoz jutott, stabilan játszva, nagy hátrányt ledolgozva nyerte az első szettet a Kaposvár. Visszajött a meccsbe átmenetileg a BRSE, a második felvonást megnyerte és ezzel kiegyenlítette az állást. A jó játékot azonban nem sikerült átmenteni a következőkre, egyedül Petrit lehetett dicsérni, aki az egész mérkőzésen biztosan röplabdázott. Ezzel eldőlt az is, hogy másnap az elődöntőbe kerülésért szombat délelőtt játszani kell, ahol Gödöllő lesz az ellenfél.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Békéscsabai RSE 3:1 (-22, 19, 19, 10)

Az életben maradásért harcoltak Szpin Renátáék, az elődöntőbe kerüléshez nyerni kellett a Gödöllő ellen. A tétnek megfelelően kiegyenlített küzdelem folyt az első játszmában. Jobban koncentrált a BRSE, vezetést is szerzett a nyitó szettet követően. A csapatok ugyanott folytatták, ahol abbahagyták, felváltva estek a pontok mindkét oldalon. A játékrész derekán állva hagyta ellenfelét a csabai gárda, és vonult kettő nullás előnnyel szünetre. A harmadik, s mint később kiderült utolsó felvonásban simán verte a kissé hitehagyott Gödöllőt a BRSE. Ezzel a győzelemmel a juniorok bejutottak az elődöntőbe, ahol a Nyíregyháza következett.

Békéscsabai RSE – Gödöllő 3:0 (24, 19, 17)

Az hogy nem lesz egyik fel számára sem könnyű a döntőbe jutás az már borítékolható volt, ha csak a neveket nézzük. A nyírségieknél pályára lépett a két felnőtt válogatott kerettag Villám Lilla és Kalotai Zsófia, valamint a Fatum felnőtt csapatának tagja, Andrejkovics Alexandra. A torna legjobb meccse kerekedett ki az első elődöntőből, hosszú labda menetek, parádés támadások, már-már lehetetlennek tűnő mentések tarkították a színvonalas összecsapást. Mindkét együttes a maximumot hozta ki magából, a nagy küzdelemre jellemző hogy az ötödik szettben nem volt elég 15 pont, a végső döntéshez 18 kellett… A végén a Nyíregyháza örülhetett, de mindkét csapat dicséretet érdemel a teljesítményéért. Azonban csak egy döntős lehet, ezen az estén, ez a Nyíregyháza lett.

Nyíregyháza – Békéscsabai RSE 3:2 (21, -21, 21, -11, 16)

A bronzéremért küzdhettek a lányok, egyben visszavághattak a csoportban elszenvedett vereségért a Kaposvárnak. A terveknek megfelelően alakult az első két játszma, viszonylag gyorsan előnybe került a csapat. A Kaposvár cseréi jól szálltak be a mérkőzésbe, a harmadik szettet hátrányból megnyerték, negyedikben pedig egyenlítettek a somogyiak. Döntő szettben 8:4, 11-6 is állt az eredményjelzőn a hazaiak javára, de a lányok, mint idén oly sokszor bizonyították, hogy hatalmas szívük van. 13-13-nál utolérte ellenfelét, majd 16-14-re megnyerte a meccset és a bronzérmet a BRSE.

Békéscsabai RSE – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:2 (21, 25, -22, -17, 15)

A torna legjobb liberója Szpin Renáta lett, a csabaiak legjobbja pedig Glemboczki Zóra.

Tóth Gábor edzői értékelése: – Gratulálok a csapatomnak, hogy a nyíregyházi fájó vereség után talpra tudtunk állni. Nüanszok döntöttek az elődöntőben is, és most itt az utolsó, ki tudja hanyadik ötödik szettünkben is. Ez a garnitúra, ebben az összeállításban már biztos nem lép pályára így együtt, viszont győzelemmel tudtuk zárni a szezont, ami nagyon fontos. Szeretném minden játékosomnak megköszönni az egész éves munkáját, és minden kollégámnak Fésüs Zsókának, Kormos Mihálynak, Nagy Attilának, Sasa Nedeljkovicnak a segítséget, amit ahhoz nyújtottak, hogy ez a csapat sikeres tudjon lenni az idei szezonban.

Női Nemzeti Junior Bajnokság I. osztály, döntő

Végeredmény:

1. Vasas Óbuda, 2. Nyíregyháza, 3. Békéscsabai RSE, 4. 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, 5. UTE, 6. Penta-Gödöllői RC

A csapat összeállítása: Boskó Lili, Gacsal Emese, Korniss Emese, Glemboczki Zóra, Godó Panna, Petrenkó Brigitta, Petri Izabella, Ludmán Réka, Szpin Renáta, Nagy Barbara, Feldt Bettina.

Vezetőedző: Tóth Gábor

Másodedzők: Fésüs Erzsébet, Kormos Mihály