Bronzérmesek a Serdülők!

Tovább folytatta sikeres utánpótlás döntőinek sorozatát a Békéscsabai RSE. Az idei két ezüst, és két arany mellé a hétvégén az Országos Serdülő Bajnokság Döntőjén begyűjtötte a harmadik színű érmet is az egyesület.
A Dunaújvárosban rendezett döntő három napja alatt a három győzelemmel és egy vereséggel záró Budapest Bank BRSE szoros kiélezett csatákat játszott és a sorozat végén különdíjasoknak is örülhetett a bronzérem mellé. A csoportmérkőzések alatt a TEVA Gödöllői RC és az Újpesti TE jutott ellenfelül a viharsarkiaknak, előbbit egy rémes kezdés után öt szettben, míg a lila fehéreket három sima játszmában múlták felül a lányok. Ezzel a két győzelemmel csoportgyőztesként várhatták szombati ellenfelüket, aki a Vasas Óbuda gárdája lett. Nagy csatára volt kilátás, hiszen a két egyesület mindig kiélezett és közönségszórakoztató mérkőzéseket vív egymással, elég ha csak a múlt heti OIK döntőre gondolunk. Most sem volt ez másként, azonban az ötszettes dráma végén, ezúttal a fővárosiak örülhettek. A bronzmérkőzés aztán hasonlóan nagy küzdelmet hozott a jól mezőnyöző Nyírsuli ellen. A Békéscsabai RSE kétszettes hátrányból fordítva, hatalmasat küzdve állhatott fel végül a dobogó legfelső fokára. Az országos döntő legjobb centerjátékosa Kardos Gréta lett, a csapat legjobbjának járó díjat Godó Panna vehette át, míg a Magyar Röplabda Szövetség különdíját, a legjobb írányítónak járó díjat Petrenkó Brigitta kapta.

Budapest Bank BRSE: Oláh Blanka, Petrenkó Brigitta, Sajben Fanni, Varga Alexandra, Godó Panna, Gacsal Emese, Petrovszki Nikolett, Kanizsai Magdolna, Kardos Gréta, Tar Juliana, Boskó Lili, Turi Inez, Korniss Emese, Glemboczki Zóra, Bartolák Aliz. Vezetőedző: Nagy Attila, Edző: Fésüs Erzsébet.

Nagy Attila értékelése: Nagyszerű szervezésű döntő volt. Nagyot küzdöttek a lányok, elismerésem nekik, hiszen három mérkőzésen is hátrányból kellett felállnunk. Az elődöntő nagyon kicsin múlott, de ilyen a sport, egy nappal később, a hatalmas csatában elveszített elődöntő után kétszettes hátrányból álltunk fel, s én végtelenül büszke voltam arra a tűzre, amit ekkor a szemekben láttam. Ez a BRSE! Gratulálok mindenkinek!

Eredmények:
Csoportmérkőzések:
Budapest Bank BRSE – TEVA Gödöllői RC 3-2 (-23,-14,-15,10,7)
Budapest Bank BRSE – Újpesti TE 3-0 (18,22,15)
Elődöntő:
Budapest Bank BRSE –  Vasas Óbuda 2-3 (24,-17,-14,23,-13)
Bronzmérkőzés:
Budapest Bank BRSE –  Nyírsuli 3-2 (-22,-21,23,23,4)

Végeredmény:
1. Vasas Óbuda
2. Kecskeméti Sportiskola
3. Budapest Bank BRSE
4. Nyírsuli
5. TEVA Gödöllői RC
6. Újpesti TE

OSB csapat erem   DSC 0589