BRSE: Cél egy Európai szinten is meghatározó klub felépítése!

 MG 0392-1-smNem mindennapi felvezetése volt a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE hivatalos szezonnyitó sajtótájékoztatójának. A csapat tagjai ugyanis vörös szőnyegen érkezve mutatták be a vadonatúj TEAM BRSE kollekciót, amelyet Magyarországon eddig egyedülálló módon szoknyás mez alsóval hordanak majd. A klub az UNIT sportszergyártó céggel kötött megállapodást, a vállalat szabad kezet adott a szublimációs eljárással készült mezek dekorációja kapcsán. Mindezt kihasználta az egyesület, hiszen a Botyánszki Zsolt grafikus által tervezett egyedi koncepció megjeleníti Békéscsaba nevezetességeit is.

 MG 0288-1-sm2Baran Ádám a BRSE elnöke bevezetőjében ismertette a szezon célkitűzéseit. “Egyértelmű célunk a címvédés a bajnokságban, szeretnénk zsinórban negyedik alkalommal is megszerezni az aranyérmet, miképp a Magyar Kupában is az elsőség az elvárás. Középtávú stratégiai célunk között szerepel, hogy nemzetközi szinten is meghatározó klub legyünk. A MEVZA Cup sorozatban alapvető célkitűzés a legjobb négy közé kerülés. Kiemelt prioritásként kezeljük a Final Four megrendezését, ezért mindent megteszünk majd. A Bajnokok Ligájában való megmérettetés pedig igazi kuriózum, hiszen több, mint egy évtizede nem szerepelt magyar együttes a legmagasabban jegyzett versengésben. Békéscsabán nem csökkent a röplabda láz, előzetes bérlet értékesítésünk minden eddigi rekordot megdöntött, várják a szurkolók a szezont. A népszerűséget jelzi az is, hogy rengetegen kezdtek el röplabdázni, immár 19 csoportban, több mint 200-an sportolnak a korosztályos csapatokban. Az utánpótlás egy jelentős szervezetfejlesztésen megy keresztül. Kormos Mihály feladata az utánpótlásunk megreformálása, célunk, hogy a leendő Békéscsabai Röplabda Akadémia a megfelelő alapokon tudja kezdeni működését.” – mondta a klubvezető.

Szarvas Péter a város polgármestere biztosított a klubot Békéscsaba maximális támogatásáról. “A klub minden egyes sikere a város jó hírnevét öregbíti. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az Akadémia vonatkozásában is, reményeink szerint a jövő év második felében már megnyithatja kapuit az intézmény, így a jövő bajnoki kifogástalan körülmények között pallérozódhatnak.” – zárta gondolatait a városvezető.

Sasa Nedeljkovic vezetőedző beszámolt róla, hogy a tervezett munkát elvégezték a felkészülés során. “Nagy lesz a nyomás a csapaton, de tavaly sem volt ez másképp. A BL szereplés mindenki inspirál, szerintem 25-30%-ot fejlődött a csapat tavaly óta. Felkészültünk mindenre, alig várjuk, hogy ez a cirkusz beinduljon.” – nyilatkozta a kiváló szakember.

Gondolataihoz csatlakozott Tálas Zsuzsanna is. A válogatott feladó elmondta, hogy jó volt visszatérni a klubhoz a sikeres válogatott szereplés után. Mindent megtesznek a sikeres nemzetközi szereplés érdekében.

Kiss Tibor alpolgármester megköszönte a csapatnak és a stábnak azt a rengeteg élményt, amelyet a békéscsabai emberek kaptak az előző idényben, majd sikeres szezont kívánt!

Az utánpótlás fontosságát hangsúlyozta Bíró Csaba a KIOS Bizottság elnöke. “Példaértékű munkát végez a klub, remek koncepció mentén. Csak a modern kor szellemében, folyamatos megújulással lehet ilyen kiváló eredményeket elérni. A felnőtt csapat sikereinek hatására egyre többen kezdenek el sportolni, igazi példaképek a lányok a jövő generációi számára.”

A sajtótájékoztató egy ünnepélyes aktussal zárult, hiszen a Békéscsabai Szakképző Centrummal írt alá a BRSE együttműködési megállapodást. Mucsi Balázs az intézmény főigazgatója kinyilatkozta, hogy az oktatás tekintetében stabil hátteret kíván nyújtani. “Soha nem az volt a kérdés, hogy akarjuk-e az együttműködést, hanem a hangsúly azon volt, hogy mikor és hogyan történjen mindez. Rugalmas intézményi rendet alakítunk ki, hogy segítsük a klubnál folyó szakmai munkát.” – mondta BSZC vezetője.

 MG 0350-1-sm