BRSE: egyértelmű szándék a nemzetközi kupaindulásra!

Az osztrák sportminisztérium patinás épületében egyeztettek kedden a MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association) országainak szövetségei és vezető klubjaik képviselői. A fő téma a Közép Európai Liga újrastrukturálása volt.

Prezentálta elképzeléseit Bécsben ennek kapcsán Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE elnöke is, aki az alábbiakban számol be az ausztriai tárgyalások eredményeiről:

“Mindenképpen hasznosnak ítéltem meg a mai meetinget. Sajnos az elmúlt időszakban stagnálás jellemezte a Közép Európai Ligát, érezhető volt, hogy meg kell tenni a szükséges lépéseket, hogy ez az amúgy remek kezdeményezés erőre kapjon és befussa azt a pályát, amire hivatott. Örülök, hogy jelen lévő osztrák, szlovén, szlovák és cseh szakembereknek felvázolhattam javaslataimat, amelyeket egyhangúan támogattak. Remélem hamarosan a gyakorlatban is meg tudjuk valósítani ezeket. Több olyan sorozat is van, amely példaként szolgálhat, elég ha kosárlabdában az Adria Ligára, kézilabdában a SEHA Ligára vagy jégkorongban az EBEL-re gondolni. Bízom benne, hogy a majdani eredményekből a magyar röplabdázás, Békéscsaba városa és a BRSE is profitálhat majd.

Egyértelmű szándékunkban áll a a Békéscsabai Röplabda Sportegyesületet nemzetközi porondon versenyeztetni, erre is kiváló terep a sorozat. Persze mindehhez olyan eredményt kell elérnünk a bajnokságban, hogy kvalifikáljuk magunkat. Első körben a legjobb négy közé kell jutni a bajnokságban, ami nem lesz egyszerű, hiszen remek csapat a Nyíregyháza, vezetőjük Kósa Árpád kollégám pedig az ország egyik legjobb klubmenedzsere.
De címvédőként nem lehet más a célunk, mint megnyerni a párharcot.” – zárta gondolatait a BRSE elnöke.