BRSE: Ezüstérmek az Országos Mini Kupáról!

A felnőtt bajnoki döntő mellett a hétvégén egy másik, az egyesület számára nem kevésbé fontos országos döntő küzdelmei is zajlottak Székesfehérváron. Az Országos Mini Kupa döntőjében két korosztály, a szuperminisek (9-10 évesek) és a minisek (11-12 évesek) léptek pályára. A BRSE fiataljai mindkét korosztályban hibátlanul meneteltek a döntőig, ahol kiélezett, nagy csatákban alulmaradtak ugyan ellenfeleikkel szemben, de teljesítményükkel így is kivívták a szakemberek és a szülők, szurkolók elismerését.
A szuperminisek között az egyesület további két csapatot indított, akik a népes, 52 csapatot számláló mezőnyben a 23 és 35. helyen végeztek.

Szupermini eredmények:
BRSE1. 2. hely
BRSE2. 23. hely
BRSE3. 35.hely

BRSE1 :Sinka Dalma, Kucsera Jázmin, Tatár Noémi, Gál Petra. Edző: Fésüs Erzsébet
BRSE2: Tóth Luca,  Gazsó Szofi, Lakatos Luca, Medve Léna, Mucsi Gréta. Edző: Fésüs Erzsébet
BRSE3: Bencsik Boglárka, Kerepeczki Hanna, Oláh Eszter, Oláh Zselyke, Szalai Milla. Edző: Filius István Zoltán

Mini eredmények:
BRSE: 2. hely

BRSE: Tatár Gréta, Veres Cintia, Kertész Petra, Boskó Ágnes, Araczki Gyöngyvér, Török Boglárka, Nagy Rebeka, Jánk Dzsenifer, Gellén Viktória, Szilágyi Gréta. Edző: Nagy Attila

Edzői beszámolók:

Fésüs Erzsébet:Pénteken a csoportmérkőzéseket és a keresztjátékot is nagy fölénnyel 3.0 szettaránnyal nyertük a BRSE1 csapattal. Majd következett a KRA1 elleni mérkőzés amit 3.1-re a Szombathely 1 csapatát pedig 3.0-ra sikerült legyőznünk. Ezzel bekerültünk a legjobb 6 csapat közé. Pénteki nap utolsó mérkőzésén a Szeged1 ellen 3.2-re nyertünk óriási csatában.Szombaton a Hercules1 ellen játszottunk a döntőbe kerülésért. ezt a csatát is megnyertük 3.1-re.Következett a döntő a Delta1 ellen.Nagyon erős ellenféllel kerültünk szembe,de minden elismerésem a csapatomnak,mert végig küzdve soha fel nem adva játszották végig ezt a mérkőzést is.Büszke vagyok rájuk! A BRSE2 csapata a 23. helyen végzett.Nagyon elégedett vagyok az ő játékukkal is mert mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítmény mutattak. Az ezüstérem mindenkinek az érdeme hiszen együtt készültünk egész évben
Gratulálok mindkét csapatomnak!

Filius István Zoltán: A BRSE szupermini korosztályának Petőfi iskolai csoportja országos döntőn vett részt a május elsejei hétvégén.
A lányok első országos döntőjükön szerepeltek.  A legfőbb cél  a tapasztalatszerzés és a jó hangulatú játék volt, amit sikerült is elérni, sőt már a csoport mérkőzéseken való szép helytállás eredményeként a középmezőnybe biztosították helyüket a lányok. Szombaton is nagy lelkesedéssel játszottak, ami a nap végére ismét győzelmet hozott nekik és az 52 csapatból a 35. helyezést szerezték meg maguknak. Nagyon ügyesek voltak a lányok, minden mérkőzésen a végéig küzdöttek. Szakmai szempontból is hasznos volt számukra is a hétvége, láttuk, hogy mi a cél jövőre, honnan hová kell eljutnunk.

Nagy Attila: Az alap célkitűzést, a négybe kerülést már az első napon teljesítette a csapat,majd a döntőbe kerüléssel már az érem is megvolt. A döntőben aztán egy parádés első szettet játszottunk a Székesfehérvár ellen, aki látta a 31-29-re elveszített játszmát az egy nagyon szép és küzdelmes csatát láthatott. Sajnos az ott meglévő előnyünket leadtuk a végére, majd 3 szettlabdánkat is sikerrel hárította az ellenfél. Így a második szett megnyerésével csak egalizáltuk az állást, ahelyett, hogy bajnoki címet ünnepelhettünk volna. A döntő szettben aztán már nem sikerült úgy teljesíteni mint az elsőben,így megérdemelten nyert ellenfelünk. Ettől függetlenül nagyon szép eredménynek tartom a második helyet, hiszen csak nyolc hónapja dolgozom a lányokkal, így ez az eredmény igazán kiválónak számít! Gratulálok minden játékosnak, és a szülői garnitúrának, akik elkísértek minket és végig jó hangulatot teremtve  szurkoltak a csapatnak!

omk attila 1 omk zsóka jó omk Pisti1 DSC04674