BRSE hírek első kézből:

Sarah Clement visszatér, Sasa Nedeljkovic a kispadon, Kormos Mihály a klasszikus szakmai igazgató pozícióban!

Újabb, eddig még nyitott kérdések kerültek megválaszolásra a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE jövő szezonbeli összetétele kapcsán.

A klub bejelentette, hogy visszatér a gárdába Sarah Clement, aki a bajnokcsapat egyik pillére volt. A kiváló teljesítménye, illetve önzetlensége és alázatossága miatt méltán népszerű amerikai center a következő szezon végéig szóló szerződést írt alá.

Az egyesület menedzsmentje dolgozik egy szervezeti átalakításon, amely elengedhetetlen, ha a klubnak komolyabb célkitűzései vannak. Ennek értelmében mind az adminisztratív, mind pedig a szakmai háttér megerősítésre kerül.

Kormos Mihály a következő idényben a klasszikus szakmai igazgatóként az egyesület operatív ügyeinek vitelében is részt vállal, viszont az elmúlt négy esztendőben a klubot sporttörténelmi sikerekig vezető mester kérte, hogy a felnőtt csapattal kapcsolatos napi szakmai munkát helyezzék más kezébe.

“Már a tavalyi idényt megelőzően jeleztem a klub vezetésének, hogy munka mellett, a kettős terhelés miatt, egyre nehezebben tudom hozni a magam által elvárt szintet, így gondolkozzunk közösen a megoldáson. A címvédés érdekében hihetetlen energiákat kellett mozgósítani, így teljesen lemerültem, muszáj töltődnöm. Elnök úr próbált rávenni a folytatásra, de végül abban maradtunk, hogy új struktúrát dolgozunk ki. Természetesen maradok a klub kötelékében, csak kevésbé kötött feladatköröm lesz. Sokat várok a 2015/2016-os évadtól, jól sikerültek igazolásaink, bízom benne, hogy meglesz a triplázás.” – mondta a szakmai igazgató.

Baran Ádám a BRSE elnöke annyival egészítette ki mindezt, hogy Kormos Mihály immár az egyesület elnökhelyettesi pozícióját is betölti, aki önálló aláírási joggal járhat el a klubot érintő kérdésekben.

“Hosszasan sorolhatnám, hogy mit köszönhet a békéscsabai röplabdázás Misinek, nagyon büszke vagyok, hogy nem csak kiváló munkakapcsolatban, hanem baráti viszonyban is vagyunk. Ha rajtam múlik, még 100 évig Ő vezeti a felnőtt gárdát, de akceptálnom kellett kérését. Közösen kerestük az utódot is, reméljük, hogy az új tréner is hasonlóan sikeres lesz.”

Ezt követően esett a választás Sasa Nedeljovic-ra, aki a kecskeméti férfi csapat kispadját cserélte a női bajnoki címvédőjére. A szabadkai születésű, magyar állampolgársággal rendelkező, 43 éves, nemzetközi szinten is elismert szakember a 2015/2016-os idény végéig szóló megállapodást kötött a klubbal.

Érdekesség, hogy 2014-ben az “Év edzője” kategóriát a nőknél Kormos Mihály, míg a férfiaknál Sasa Nedeljovic kapta meg. Ez a páros, kiegészülve a szakmai munkát másodedzőként segítő Fésüs Erzsébettel, valamint Filius Istvánnal, garancia a magas szintű szakmai munkára.

A válogatott játékosait egyenlőre nélkülöző keret vasárnap találkozik először, míg az érdemi munka hétfőn délelőtt kezdődik. Aznap 17 órától lehetőség lesz találkozni a kedvencekkel a Városháza előtt, hiszen a “Sporthétfők” elnevezésű rendezvénysorozaton képviselteti magát az együttes.

misi - sarah