BRSE hírek!

Bár a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata csak augusztus első felében kezdi meg a felkészülést, az élet nem állt meg, számos új hírről tudunk beszámolni a címvédő háza tájáról.

A bajnokcsapat beadta nevezését a magyar bajnokságra és kupára, illetve a Közép Európai Liga küzdelmeiben is részt vesznek Molcsányi Ritáék. A Bécsben székelő MEVZA elfogadta a BRSE indulási szándékát. Ennek lebonyolításáról napokon belül érkezik pontos információ, a hírek szerint a legjobb horvát, szlovák, szlovén és osztrák együttesek is rajthoz állnak majd az újszerűen, immár kupa rendszerben zajló sorozatban. Az már korábban eldőlt, hogy a CEV Kupa keretein belül októberben a görög bajnok Olympiacos Piraeus lesz az ellenfél.

A keret további megerősítése is a megfelelő ütemben halad. A napokban írt alá egy komoly erősítést jelentő, külföldi nyitásfogadó ütő, akinek hivatalos bejelentése hamarosan megtörténik. Rajta kívül center poszton hamarosan eldőlnek a még nyitott kérdések. De ezeket követően sem lehet kizárni további igazolásokat.

Az egyesület augusztus hónaptól kezdi árulni szezon bérleteit, amelyek az összes hazai mérkőzésre belépésre jogosítanak fel, illetve az egyedi ajándéktárgyak elkészítése is folyamatban van, amelyek egy része a tavalyi bajnoki címnek állít emléket, míg lesz teljesen új kollekció is.

Várhatóan változás lesz a klub felszerelésének tekintetében is, két világcég ajánlata is van a menedzsment asztalán, akik egyedi tervezésű és kivitelezésű mezeket és kiegészítőket gyártanának a BRSE részére.

A jövő héttől a magyar női röplabda válogatott Békéscsabán folytatja felkészülését. Ebben az ügyben a héten várható sajtótájékoztató, amelyet a Magyar Röplabda Szövetség szervez. Együttműködő partnerként a Békéscsabai Röplabda SE igyekszik első kézből tájékoztatni a szurkolókat.

A két Európa Liga mérkőzés időpontja a követező:

2015. augusztus 1. (szombat) – 20:30 – Magyarország – Grúzia

2015. augusztus 2. (vasárnap) – 18:30 – Magyarország – Grúzia

A találkozókat az MTVA élőben közvetíti majd a Békéscsabai Városi Sportcsarnokból.