BRSE Karácsony 2014.

Szombaton nagyszabású rendezvénnyel búcsúztatták az évet, s ünnepelték meg a karácsonyt a Békéscsabai Röplabda SE játékosai, szurkolói, vezetői.

A BRSE Karácsony elnevezésű programsorozat keretében kora délután gyülekeztek az érdeklődők a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A nap érdekességeként délelőtt még a BRSE gyermek korosztályú csapata a bajnokság középdöntőjében játszott a Kalocsa csapatával (3-0), majd a napot a felnőttek MTK elleni derbije zárta (szintén 3-0).

A két mérkőzés között a páros nyitóverseny nyitotta a napot. A benevezett 17 páros, szülő-gyerek felállásban, esetenként “kölcsöngyerek-kölcsönszülő” variációban próbálkozott a célként felállított bábuk eltalálásával. Az érdeklődők tapasztalhatták, hogy nem is olyan egyszerű dolog a nyitás, bizony sok-sok szülő fogadta meg ezen a napon, hogy soha többé nem kritizálja gyermekét, ha az elront egy nyitást, hiszen a verseny alkalmával bizony rengeteg labda kerülte el a célt, vagy hullott le még a háló előtt. A hangulatra azonban nem lehetett panasz, hiszen a klub, már az egy találatot is tea-forralt bor kuponokkal “hálálta meg” amelyeket a büfében lehetett beváltani.

A nyitások után az elméleti tudás tesztelése következett, a BRSE Kvíz 20 kérdése még a legvérmesebb szurkolókat is nehéz feladat elé állította.

Az előtérben a klub történetének legszebb pillanataiból nyílt ismét fotókiállítás, Baran Ádám megnyitója után mindenki felidézhette az elmúlt évek legcsodálatosabb mérkőzéseit, lelátói hangulatait. Szaloncukor, narancs, mandarin, és az időközben a csarnokba érkező felnőtt csapat vidámította a hangulatot, fényképezési lehetőség a bajnoki serleggel, a csapat tagjaival, és a karácsonyra elkészült naptárak dedikálása következhetett

A felnőtt bajnoki kezdete előtt a fiatalok és az érdeklődő szülők, szurkolók még meghallgathattak egy előadást a “Sporttal a drog ellen” címmel, melynek keretében a Gyulai Rendőrfőkapitányságról érkezett előadó, és tartott egy színvonalas programot korunk egyik legnagyobb problémájáról a drogokról.

A nap végén a felnőtt bajnoki mérkőzés zárta a sort, amelyre a  “Hozz egy labdát egy mosolyért!” elnevezésű akció keretében a labdával érkező szurkolók ingyen léphettek be. A találkozó végeztével több száz labda hullott a küzdőtérre, s ezeket  a Magyar Vöröskereszt munkatársai segítségével a BRSE eljuttatta a rászoruló gyermekek karácsonyfája alá.

A nap végeztével sokan távoztak jó érzéssel a csarnokból, a BRSE vezetősége elégedett lehetett a programok megvalósításával, s kívánhatott minden kedves szimpatizánsnak, játékosnak, szülőnek, áldott, békés karácsonyt.

unnamed3

unnamed2