BRSE: nemzetközi porondon rajtol az idény

TEAM-BRSE-cutAz osztrák és a szlovák bajnokkal kell farkasszemet néznie a magyar címvédőnek Pozsonyban.

A válogatott EB kvalifikációja miatt viszonylag későn kezdi meg szereplését a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata. A honi pontvadászatban október 22-én mutatkozik be a bajnoki címvédő, ahol a Kaposvár együttese lesz az ellenfél, azonban a közép európai országok legjobb csapatait tömörítő MEVZA Cup sorozatban már csütörtökön pályára lépnek Molcsányi Ritáék.

Nem sok ideje volt közösen készülni a társaságnak, hiszen a nemzeti csapatban érdekelt három meghatározó játékos, vasárnap este még idegőrlő csatát vívott a románok ellen, így mindössze másfél nap állt rendelkezésre a szakmai stábnak, hogy átvegyék a legfontosabb taktikai elemeket.

Nem ígérkezik könnyű kirándulásnak a túra, mivel két szomszédos ország aranyérmesét kell legyőzni a sikeres rajthoz. A BRSE csütörtökön az osztrák bajnok Sokol Post NÖ csapatával, míg pénteken a szlovák címvédő Slávia EU Bratislava együttesével mérkőzik meg.

Baran Ádám, a BRSE elnöke elmondta, hogy az október 21-én esedékes hivatalos szezonnyitó sajtótájékoztatón beszélnek majd az idénybeli célkitűzésekről, azonban a klubvezető nem titkolta, hogy döntőt szeretnének játszani a MEVZA Cup sorozatban és a Final Four békéscsabai megrendezését is abszolút prioritásként kezelik a 2016/2017-es szezon vonatkozásában.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt alakulatnál többen szenvednek kisebb betegséggel, illetve kevés felvételt tudtak gyűjteni az ellenfelekről, azonban Sasa Nedeljkovic vezetőedző elmondta, hogy az osztrákok több légióssal rendelkeznek, míg a szlovákokat tehetséges hazai játékosok erősítik, így nem lesz könnyű a feladat, de a csapat már rengetegszer bizonyította, hogy a legnehezebb helyzetekben is helyén van az esze és a szíve.

Szakmáry Gréta, a BRSE válogatott játékosa is várja már a klubszinten való bemutatkozást. “Tavaly is szinte csak az utolsó pillanatban estünk be az EB miatt Békéscsabára, nincs az idén sem másképp. Annyi különbség van, hogy egy felejthetetlen győzelmekkel tarkított szezon már a hátunk mögött van, ami nagyon összekovácsolta a társaságot, ráadásul szerintem erősödött is játékosállományunk. Bizakodva várom a szezont, ahol nem csak itthon, hanem a nemzetközi porondon is szeretnénk nagyot alkotni. Kevés információnk van ellenfeleinkről, de a saját játékunkat játszva sikeresek leszünk.” – mondta a kiváló ütő.

Soós Nikolett csapatkapitány immár a kilencedik szezonját kezdi meg a klub színeiben. “Hihetetlen fejlődésen ment keresztül a klub az elmúlt évek során, hiszen ideérkezésemkor még az élvonalban maradás volt a cél, most pedig már a Bajnokok Ligájában szerepelünk. Örülök, hogy tevékeny részese lehetek ennek. Komoly célokkal kezdjük meg az idényt, amelynek nagyon fontos állomása a MEVZA Cup első fordulója. Tavaly a veretlenül megnyert alapszakasz után csalódásként éltük meg a döntőbeli vereséget, így idén komoly motivációt jelent, hogy szeretnénk megnyerni ezt a trófeát is, hiszen klubszinten hosszú évek után hoznánk nemzetközi elsőséget a magyar röplabdázásnak. Természetesen tisztában vagyunk azzal is, hogy a cseh és szlovák csapatok rajthoz állásával sokkal erősebb szintű lesz a versengés, de mi készen állunk a feladatra!” – mondta elszántan a háromszoros bajnok játékos.

PROGRAM:
Október 13., csütörtök
16:00 Linamar-BRSE – Sokol Post NÖ (osztrák), Pozsony

Október 14., péntek
17:00 Slávia Bratislava (szlovák) – Linamar-BRSE, Pozsony

 

TEAM-BRSE-cut