BRSE: Újabb fejlesztéseket a városi sportcsarnokban!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Békéscsabai Röplabda SE sikeres pályázatának köszönhetően jelentős munkálatok zajlottak a nyári időszakban a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Ezt tekintette meg ma Bíró Csaba, a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság elnöke, aki újabb örömteli bejelentést tett a klub sport infrastruktúra fejlesztései vonatkozásában.

“Már többször elmondtam, hogy példaértékűnek tartom a Békéscsabai Röplabda SE munkáját. Sikeres felnőtt és utánpótlás gárdák és nagyszerű sportszakmai munka, valamint Baran Ádám elnök úr révén lendületes és innovatív menedzsment jellemzi klubot. Örömteli, hogy komoly állami forrást sikerült Békéscsabára hozni, az egyesület sikeres lobbitevékenysége és remek pályázata útján. Mindezt úgy, hogy a BRSE nem jogosult a TAO-s fejlesztési források lehívására, ami csak az úgynevezett látványsportágak privilégiuma. A fejlesztések megtekintése során meggyőződtem azok szükségességéről, valamint betekintés nyerhettem a következő időszak ilyen irányú terveibe, amelyek szintén előremutatóak.” – mondta Bíró Csaba, aki egyúttal bejelentette, hogy a klub a KIOS Bizottság legutóbbi ülésének döntése értelmében, 3 millió forintot kap további beruházásokra. Mint ismert Békéscsaba Megyei Jogú Város pályázatot írt ki a területén működő verseny – és szabadidősportban, valamint gyermek, ifjúsági sportban érdekelt sportszervezetek infrastrukturális fejlesztéseinek, felújításainak támogatására.

A klub tájékoztatása szerint ezt az összeget egy, a nemzetközi előírásoknak is megfelelő öltöző kialakítására szánják, de a következő időszak hasonló projektjeiben már a szurkolók és vendégek praktikusabb kiszolgálására fókuszáltak a tervek összeállításakor.

DSC05072  DSC05074