BRSE utánpótlás: két győzelem, egy vereség az OIB középszakaszában

BRSE-UPAz Országos Ifjúsági Bajnokság (OIB) középszakaszában lépett pályára a BRSE korosztályos csapata. Az alapszakaszt csoport másodikként abszolválták lányaink, most a közép szakasszal folytatódtak a selejtezők. Tóth Gábor csapata az Újpesttel, a Nyíregyházával, és a Szolnokkal került egy kvartettbe.

Az első mérkőzésen rögtön az a Nyíregyháza volt az ellenfél, akiktől az előző körben vereséget szenvedett a BRSE. A találkozó kezdetétől nagyon jó, taktikus és pontos játék jellemezte a csapatot. Mind nyitásban, mind pedig védekezésben felül múlta ellenfelét a csabai csapat, így nagyszerű győzelemmel indították a napot a lányok.

BRSE – Nyíregyháza 3:1 (19, -22, 19, 14)

A második meccsen a házigazda Újpest következett.

A vendéglátók végig nagyon lelkesen és alázatosan röplabdáztak, míg a BRSE oldalán érezhető volt, hogy az előző találkozó rengeteget kivett a játékosokból. Sajnos a hazaiak dolgát csak időnként tudta megnehezíteni a BRSE.

UTE – BRSE 3:0 (14, 21, 13)

A nap utolsó mérkőzése a BRSE – Szolnok találkozó volt. Ezen a találkozón minden játékos lehetőséget kapott, hogy megmutassa tudását. Viszonylag sima győzelmet aratott a Békéscsaba, kicsivel több, mint egy óra alatt.

BRSE – Szolnok 3:0 (21, 21, 14)

A csapat tagjai: Bagyinka Csenge, Boskó Lili, Gacsal Emese, Glemboczki Zóra, Godó Panna, Juhász Réka, Korniss Emese, Lagzi Dóra, Moldován Viola, Nagy Barbara, Petrenkó Brigitta, Petri Izabella.

Edzői értékelés

Tóth Gábor: Felemás érzéseim vannak ezzel a nappal kapcsolatban. Egy nagyon jó színvonalú, koncentrált játékkal győztük le a Nyíregyházát, ami igazi bravúr. Aztán az UTE ellen érezhető volt, hogy nem tudtunk megfelelően fókuszálni, a hazaiak pedig óriási elánnal küzdöttek. A harmadik, szolnoki találkozón minden játékosnak lehetőséget tudtam biztosítani a pályára lépésre. Összességében elégedett vagyok, jó egyéni és az első találkozón jó csapat teljesítményt nyújtottunk, melyre lehet építeni.