BRSE Utánpótlás: OMK Kismini 2016.

OMK 1 2016Hétvégén Budapesten pattogott a labda, ahol az Országos Mini Kupa kismini kategóriájában hirdettek győztest. A speciális 4-4 elleni játék 7*7 méteres pályán zajlik, és akik az első szettben pályára lépnek, azok nem játszhatnak a másodikban, ezzel elősegítvén a minél nagyobb létszámú utánpótlás képzés megvalósítását. A Békéscsabai RSE egy csapattal nevezett a rendezvényre. Természetesen ebben a korosztályban jóval többen röplabdáznak a viharsarokban, de az egyesület az OMK döntőn való részvételt, az egész éves edzésmunka, hozzáállás, és eredmények összessége alapján jutalomnak szánja sportolóinak,  ezzel próbálja kialakítani azt a fajta mentalitást, hogy a BRSE címerében pályára lépni egy országos döntőben legyen megtiszteltetés a gyerekeknek.

Az OMK-ra utazó kis csapat nem az első hely reményében érkezett meg a fővárosba.A célkitűzés ezúttal a tisztes helytállás, és a versenyhangulat, a döntők semmivel sem összehasonlítható atmoszférájának a megszokása volt, hiszen  a csapat egyik fele még egy évvel fiatalabb volt a korosztálynál.
Ennek fényében a szombati első két mérkőzés megnyerésével hatalmas bravúrt hajtottak végre a lányok. Sajnos a következő három meccsen már kiütköztek a rutintalanság, és egy kicsit a fáradtság jelei, de a vasárnapi utolsó győzelemmel sikerült keretbe foglalni a két napot, így a lányok 3 győzelem mellett, 3 vereséggel a 15. helyen végeztek a 24 csapatos mezőnyben.

BRSE: Nagyházi Sára, Gabnai Regina, Radnai Luca, Radnai Lili, Ambrus Anna, Kerepeczki Hanna, Szalai Milla, Varga Csenge. Edző. Nagy Attila

Eredmények:

Békéscsabai RSE – Dunakanyar SE 3-0 (11,10,20)
Békéscsabai RSE – Lőrinc 2000 SE  3-0 (24,16,10)
Békéscsabai RSE – MTK Budapest 0-2   (-15,-21)
Békéscsabai RSE – Tatabányai RSE 0-2 (-19,-29)
Békéscsabai RSE – Szolnoki SI 1-2 (-21,14,-12)
Békéscsabai RSE – Szombathelyi SI  2-1 (14,-13,18)

Nagy Attila: Összességében elégedett vagyok a lányokkal, hiszen ilyen hangulatban, ennyi nehéz meccset még soha nem játszottak. Remélem a fiatalabbak sokat profitáltak ebből a versenyből, és a következő hétvégén a szuperminisek döntőjében majd hasznosítani tudják az itt megszerzett tudást.