BRSE utánpótlás sikerek több korosztályban is

BRSE házidöntő a szuperminiseknél a szegedi Titkos Lajos Emlékverseny fináléjában

BRSE-Petőfi szupermini 01 A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület négy szupermini csapattal képviseltette magát a szegedi Titkos Lajos Emlékversenyen. Óriási sikert értek el lányaink, hiszen a lehetséges három éremből a két legszebbet elhozták, illetve a nagyon értékes 4. és 9. hely is Csabára került.

Nézzük a részleteket:

A Petőfi-BRSE csapata a csoportküzdelmek során a VIDUX1-től szenvedett egyetlen vereséggel a 2. helyen végzett, így a legjobb háromba jutásért a későbbi győztes Erzsébethelyi-BRSE csapatát kapta, melytől 3:0-ára kikapott. Ezután a 4-6. helyért körmérkőzést játszottak az SZRSE1 és a KESI1 csapatával.  A szegedieket könnyedén legyőzték, a kecskemétiek ellen pedig egy nagyon szoros 3:2-es csatában megérdemelt győzelmet arattak. Az egész napos jó, de olykor hullámzó játékkal, egyetlen vereséggel a 4. helyet szerezték meg.

Petőfi-BRSE: Fekete Ramóna, Fürj Nóra, Nánási Zoé, Csatári Zsanna, Lovas Noémi. Edző: Pelle Míra

BRSE szupermini 02Az újonnan összeállt BRSE csapatára már a csoportmeccsek során is egy izgalmas mérkőzés várt az SZRSE1 csapata ellen, melyen 3:2-re győztek. A VIDUX 2 és a Jankay-BRSE elleni könnyed 3:0-ás győzelemmel megnyerték a csoportjukat. A 3-ba jutásért a Kecskeméti SI 1-es gárdája szintén nem okozott gondot. A dobogósok közti harcban a VIDUX 1-et 3:1-re legyőzték, viszont az egész nap veretlen Erzsébethelyi-BRSE csapatával nem bírtak, 3:0-ra kikaptak, így a BRSE csapata az ezüstérmet szerezte meg.

BRSE: Tóth Adrien, Tomasovszki Anna, Hajdu Réka, Tuska Brigitta, Popa Gréta (aki különdíjas lett a versenyen). Edző: Sinkáné Kiss Anikó, Nagy Attila, Pelle Míra

BRSE -Jankay szuperminiA Jankay – BRSE csapata csoportmérkőzéseken szép játékkal két mérkőzésen maradt alul ellenfeleinél, viszont a szegedi lányokat nagy csatában legyőzték. Csoport harmadikként küzdhettek tovább a 7-9. helyért. Sok nyitásrontás és több alapvető hiba jellemezte játékukat, így 9. helyen zárták a versenyt.

Jankay – BRSE: Noveczki Janka, Vozár Dominika, Medgyesi Luca, Steigerwald Kamilla, Litauszki Anna. Edző: Kocziha Marianna, Nagy Krisztina.

Kimagaslott a mezőnyből az Erzsébethelyi – BRSE gárdája. Végig kiegyensúlyozott játékot produkáltak a lányok. Szettveszteség nélkül szerezték meg az aranyérmet. A csoportküzdelmek során a Kecskeméti SI 1., a Szegedi RSE 2., és a Szolnok gárdáját fektették két vállra. A keresztjátékban a BRSE – Petőfit gyűrték le a csabaiak, míg a hármas döntőben a Vidux 1. és a BRSE sem okozott gondot az Erzsébethelyinek.

BRSE - Erzsébethelyi szupermini 03Erzsébethelyi – BRSE: Katics Kitti, Melis Zsófia, Tóth Lili, Kohn Alexandra (aki különdíjas lett a versenyen). Edző: Fésüs Erzsébet

Mini aranyérem Szegedről

Mini győztes csapatMini csapatunk második Országos Mini Bajnoki versenyén vett részt, amelyet Szegeden rendeztek meg a Titkos Lajos Emlékverseny keretein belül.

A csoportban az első két meccset a Szolnok 1 és a Szeged 2 csapatával játszottuk. Mindkét összecsapáson valamennyi játékos lehetőséget kapott a játékra, és kiválóan is teljesítettek. Ezután Gödöllő csapata volt az ellenfél, akiket az első játszmában 26:24-re nagy csatában sikerült legyőznünk. A második szett közepéig vezettünk, de a játszma végén néhány nyitás és nyitásfogadási hiba miatt nem sikerült megnyernünk ezt az etapot. A harmadik játékrészt a jobban koncentráló ellenfelünk nyerte, így csoport másodikként folytathattuk a versenyt.

A döntőbe kerülésért a másik csoport győztesével, Kecskemét ellen kellett megküzdenünk. Az első szettben még nem sikerült megtalálnunk ellenfelünk gyenge pontjait, jól játszottunk, de ekkor még a magassági fölény győzött. A második játszmát nagy arányú győzelemmel zártuk, majd a döntő szettet is, melyben kulcsfontosságú volt, hogy sikerült nagyon szép taktikus játékkal, kivenni az ellenfelünk legjobb két ütőjét. Látványos hosszú labdamenetekkel tarkított mérkőzésen, nagyon egységes csapatmunkával jutottunk a döntőbe.

Ellenfelünk ismét a gödöllői csapat volt, amely az MTK ellen küzdöttek meg a döntőbe kerülésért. Az első játékban ott folytatta a Gödöllő, ahol az előző meccsen abbahagyta ellenünk. Minden erőfeszítésünk ellenére, nem sikerült megnyerni a szettet. A második játékrész óriási csatát hozott, de valamennyi játékos kiváló teljesítményének köszönhetően egyenlítettünk. A döntő szettben már elejétől kezdve átvettük az irányítást, és a nap legszebb játékával megnyertük a versenyt.

Fésüs Erzsébet: Igaz nem teljes csapattal indultunk ezen a versenyen, Sinka Dalma betegsége miatt, de azzal hogy mindenki a legjobb teljesítményt nyújtotta, sikerült nyernünk . Ez mutatja a csapatunk erejét, örülök hogy ezt megtapasztalhattuk.

A csapat tagjai:
Kucsera Jázmin, Tatár Noémi, Hunyadi Gréta, Gál Petra, Gazsó Szofi, Lakatos Luca, Radnai Luca, Radnai Lili, Gabnai Regina, Ambrus Anna. Edző: Fésüs Erzsébet, Nagy Attila.

Különdíjas: Kucsera Jázmin

Juniorok eredményes hétvégéje

Az NB 1-es junior tabellát vezető csapatunkra dupla forduló várt a hétvégén!

Pénteken az utolsó előtti helyen álló TFSE ellen könnyed győzelmet szereztek a lányok. A mérkőzésen több kezdőjátékost is pihentetni tudott Tóth Gábor edző. Mindenki játéklehetőséget kapott, kivéve a Gacsal Emese, aki a betegágyat nyomta a mérkőzés alatt.

Békéscsabai Röplabda SE – TFSE 3:0 (11, 20, 12)

Vasárnap már igazi rangadó várt a BRSE-re, hiszen a bajnoki tabellán második helyen álló Nyíregyháza következett.

Nagyszerűen kezdett a hazai alakulat. Petrenkó szépen irányított. Szpin nem ismert elveszett labdákat. A roppant precíz nyitásfogadás és a remek védekezés megtette hatását, könnyedén jött az első szett 25-15-re.

Folytatásban nem változott semmi. Petri és Boskó centerből volt megállíthatatlan, míg a Glembóczki – Ludmán – Godó hármas szélről termelte a pontokat. A különbség megmaradt a két gárda között. 25-14-re hoztuk a másodikat.

A harmadik szettre szerkezetet váltott a Fatum-Nyíregyháza, de ez sem tudta megzavarni a Csabát. Kicsit visszaesett a koncentráció, de így is könnyed győzelem lett a vége.

Következő fordulóban újabb rangadó lesz hazai pályán, hiszen a dobogó harmadik fokán álló Vasas lesz az ellenfél. Érdemes lesz maradni a felnőtt mérkőzés után minden szurkolónak!

Békéscsabai Röplabda SE – Fatum-Nyíregyháza 3:0 (15, 14, 20)

BRSE-junior