BRSE utánpótlás: sikeres hétvége Szolnokon

A BRSE második számú serdülő csapata is megkezdte mérkőzéseit a végső helyezésért. Az öt csapatos csoport gárdái a 13. helyért küzdenek, melyet két forduló alkalmával döntenek el.Szombaton került megrendezésre az első torna a Szolnoki Sportcentrum Sportiskola otthonában.

A veszprémi alakulattal kezdték a délelőttöt békéscsabaiak. Kicsit döcögősen indult a játék, sok figyelmetlenségből adódó hibát követtek el, de egy-két pontos különbséget tartva nyertesen tudták befejezni az első szettet. A második etapban már az elejétől látható volt az egyértelmű fölény, annak ellenére, hogy még mindig  rengeteg egyszerű hibát vétettek. A harmadik játszmára minimálisra csökkentették a rontásokat és magabiztosan fejezték be a mérkőzést.

Délután a hazai csapattal folytatták a csoportelsőségért folyó versengést. A szolnokiak határozott fellépése meglepte a lányokat, így a szép mezőnymunkájukkal mentett helyzetek ellenére is alulmaradtak az első játszmában. Szerencsére a második szettben túlléptek a kezdeti megilletődöttségen és összeszedett, pontos játékkal vágtak vissza és egyenlítették ki a szettarányt. A BRSE játékosok remek nyitásai után ellenfelük nem tudta kihasználni támadóerejét és a csereként pályára lépő Lőrinci is remekül irányította a csapatot a végső győzelem felé.

Eredmények:

BRSE 2 – VESC  3-0
BRSE 2 – Szolnoki Sportcentrum SI 3-1

BRSE2: Pálvölgyi Eszter, Nika Borbála, Kucsera Eszter, Kovács Orsolya, Kárnyáczki Kata, Szántó Száva, Nagy Barbara, Lőrinci Dóra, Sóti Sára, Hortobágyi Anett. Edző: Filius István Zoltán

Filius István: Az előző forduló óta nagy hangsúlyt fektettünk a saját játékunk felépítésére, nyitásfogadásból és mezőnyjátékból való helyzetek teremtésére, hogy eredményesen tudjuk befejezni a támadásainkat. Ezeket az elemeket szépen adaptálták a mérkőzésre és többször magukon is meglepődve tudtak szép és tiszta pontokat szerezni. Sajnos még mindig sok “buta” hibát vétenek védekezéskor, de dolgozunk rajta, hogy ezeket a minimálisra csökkentsük. Összességében elégedett vagyok a hétvégén nyújtott teljesítményükkel.

01