Címvédésre készülünk!

 GY 4365-smNincs megállás! Bár szinte még mindenki a keddi mérkőzésről beszél, alig csitultak el a fantasztikus győzelem keltette hullámok, máris itt az újabb történelmi tett lehetősége a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE együttese előtt.

A csabai alakulat tavaly történelme során először jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, s ha már ott volt, imponáló játékkal söpörte le a pályáról a Vasas Óbuda együttesét. Aki látta azt a döntőt, nem felejti, miként a BRSE idei parádés mérkőzéseit sem lehet. A viharsarkiak legutóbbi fellépésén közel 2000 néző szurkolt a csabai katlanban, amikor a CEV Kupa nyolcaddöntőjében európai színvonalú játékkal nyertek Bodnárék a francia Béziers VB ellen, s tettek hatalmas lépést a továbbjutás felé. Pénteken este a Magyar Kupa fináléja következik, ellenfélként ismét a Vasas Óbuda vár a békéscsabaiakra. Jól ismerik egymást a felek, hiszen az elmúlt három bajnokság döntőjét, és a tavalyi kupa finálét is egymás ellen játszották, így minden bizonnyal nagy meglepetést egyik csapat sem tud okozni majd a másiknak. A BRSE 56 mérkőzéses győzelmi sorozatban van, idehaza 2015 tavasza óta veretlen, sem a bajnokságban, sem a kupában nem találtak legyőzőre Soósék. Jókay Zoltán azt nyilatkozta csapata Challenge Kupából történő kiesése után, hogy az utóbbi időben már sokszor megtapasztalhatták milyen kikapni a Békéscsabától, és azt reméli végre eljön a győzelem pillanata. Abban biztosak lehetnek a csabai szurkolók, hogy kedvenc csapatuk még nem unja a Vasas elleni győzelmeket, és pénteken az Érd Aréna küzdőterén éppen olyan hőfokon fognak égni, mint tették azt kedden este a békéscsabai katlanban.

A klubmenedzsment és a szakvezetés egyértelmű célja, hogy a Magyar Kupa díszes serlege továbbra is a BRSE irodájában legyen megtekinthető a következő egy évben is, és ezért egyetlen pillanatra sem volt kérdés a célkitűzés meghatározása: címvédésre készülünk, kupagyőztesek leszünk!

A főszereplők gondolatai

Szakmáry Gréta: A Magyar Kupa döntője mindig kiemelt figyelmet kap, hiszen ez a szezon egyik csúcsmérkőzése. Egy nap, egy mérkőzés, mindig az adott napi forma dönt. Kétségtelenül címvédésre hajtunk! Hatalmas energiával és motivációval érkezünk az Érd Arénába !

Tálas Zsuzsanna: Mindenki tudja hogy a Magyar Kupának van egy egyedülálló és különleges hangulata és így vagyunk ezzel mi is. Többször találkoztunk már idén a Vasassal, de ez mégiscsak más találkozás lesz, hiszen egy meccsre kell koncentrálni az energiánkat és tudásunkat, mert nincsen javítási lehetőségünk! Szeretnénk Békéscsabán tartani a kupát,melyhez koncentrált és kiegyensúlyozott játék szükséges. Készen állunk!

Molcsányi Rita: A keddi mérkőzésen a maximumhoz közelített teljesítményünk, de tudom, hogy még mindig van bennünk. Ezt a többletet is igyekszünk majd pályára vinni pénteken. Tökéletesen felkészültünk a Vasasból, tudjuk, hogy mi kell a győzelemhez. A Magyar Kupa elhódítása a klub fontos célkitűzése, így teljesítenünk kell a küldetést!

A kupadöntő február 10-én 17 órakor kezdődik az Érd Arénában, az M4 Sport élőben közvetíti a mérkőzést.