Csípjen az a Csabai!

team 4A Linamar – Békéscsabai Röplabda SE a méltán híres Csabai Kolbászfesztivál előestéjén, a honi pontvadászat második fordulójában azt a Vasas Óbudát fogadja, amely ellen befejezte a tavalyi bajnokságot. Ki ne emlékezne, a csabai katlan hangulatára? Ki ne emlékezne, a 2000 néző vastapsára? Ki ne emlékezne, az aranyérmek a csabai nyakakba kerülve miképp villantak a reflektorok fényében? Akik emlékeznek, azok bizonyára ott lesznek szerda este is a Békéscsabai Városi Sportcsarnok nézőterén, s akik nem, azok remélhetőleg ezután válnak vérbeli szurkolóvá. Egy idegenlégiósokkal megerősödött Vasas érkezik, bizonyára, nem feltett kézzel. A második fordulóban, lehet még túl korán találkoznak a  felek, hiszen a felkészülés nagy részében mindkét klub nélkülözte válogatottjait, így összeszokottságról még nem, de várható nagy csatáról, magas szintű játékról minden bizonnyal beszélhetünk majd. A szurkolók kívánsága pedig nyilván az, hogy ha már Kolbászfesztivál jön, hát csípjen az a csabai…

A csapatkapitány és a Szakmai Igazgató véleménye:

Soós Nikolett: “Nagyon várja a csapat a szerdai Vasas elleni rangadót, hiszen évek óta pikáns hangulatú meccseket játszunk velük. Nagyon jól erősítettek, négy külföldit is igazoltak, de úgy gondolom mi is erősebbé váltunk az új játékosainkkal. Éppen ezért szerdán egy kiegyenlített szoros mérkőzésre számítok. Minden csapat az összeszoktatás fázisában van, így mi is. Nem sok lehetőségünk volt a teljes csapattal együtt játszani, de a múlt heti három sikeresen megvívott összecsapást nagyszerű felkészülésnek tartom a szerdai rangadóra. Nem szeretem megjósolni az eredményt, de célunk a győzelem, valamint, hogy tovább épüljön a játékunk. Remélem sok szurkoló fog támogatni minket, hiszen az ilyen parázs meccseken különösen nagy segítséget jelentenek a csapatnak.”

Kormos Mihály: “Roppant izgalmas bajnokság elé nézünk az idei szezonban. Az elmúlt évek során egyre erősödött a hazai mezőny. Addig, míg két éve öt csapatnak volt reális esélye érmet szerezni a pontvadászatban, addig tavaly hatra nőtt ez a szám, s idén már hét ilyen gárda van. Véleményem szerint a legjobban az UTE és a Vasas erősített. A BRSE mellett a legnagyobb eséllyel ők indulnak a végső trófeáért. A Nyíregyháza és a Jászberény két év alatt rakta össze csapatát, s folyamatosan építkeztek. Mellettük a megerősödött MTK, és a Csengeri gyógyulása után összeállt Gödöllő is a négybe vágyik.

Mit láthatnak a nézők a Vasas ellen? Nagy valószínűséggel az ősz legizgalmasabb és legnagyobb presztízzsel bíró bajnoki mérkőzését. Mindenki az angyalföldiek elleni csatára kíváncsi. Négy külföldit igazolt ellenfelünk, melyből három léphet pályára a hazai bajnokságban.  A két amerikai és a két brazil egyre jobban felveszi a ritmust, ami látszik a gödöllői tornagyőzelmük valamint a Mladost Zagreb és a Nyíregyháza elleni diadalon is. Nekünk is nagy szükségünk volt a Gödöllő és a Porec elleni mérkőzésekre, melyen látszott van még mit javítani. Optimista vagyok. Ha összeáll játékunk, ismét a legfényesebb éremért játszhatunk a végjátékban.”
A csabai klub vezetése felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a Kolbászfesztivál miatt a parkolási lehetőségek igencsak korlátozottak a sportcsarnok területén, így célszerű időben érkezni.

20151021 brse-vasask