Csodálatos győzelemmel mutatkoztunk be a CEV Kupában

Linamar-Békéscsabai RSE—Olympiakosz Pireusz (görög) 3:1 (16, —25, 23, 13)

Békéscsaba, 1700 néző. Vezette: Ines Rentzsch (német), Volodimir Bosenko (ukrán).

Békéscsaba: TÁLAS, MATIC, BODNÁR, SOÓS N., SZAKMÁRY, CLEMENT. Csere: MOLCSÁNYI, SZPIN (liberók), FÁBIÁN, ILYÉS, NAGY V., Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Olympiakos: Emmanouilidou, Christodoulou, MALASAI, Lamprousi, KONSTANTINOU, Lazarevic. Csere: Konomi, Kokkinaki (liberó), Teza, Giota, Vezetőedző: Branko Kovacevic.

A várakozásoknak megfelelően fantasztikus hangulat fogadta a kivonuló csapatokat. Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a csabai gárda: 6-2-re, majd 8-5-re is vezetett. A görögök a szett közepén érkeztek meg a mérkőzésbe, azonban a BRSE új lendületet vett és Szakmáry Gréta bombájával lezárta a játékrészt. Az Olympiakos felszívta magát a második játszmára, de a csabaiak is tartották a tempót, sőt kedvező helyzetben kezdték a  végjátékot. A görögök ekkor nagy hajrába kezdtek és meg sem álltak az egyenlítésig, bár a hazaiak két szettlabdát hárítottak.

A harmadik etap szorosan alakult, a görögök 22-20-ra is vezettek, azonban Tanja Matic ezen az estén egyszerűen tarthatatlannak bizonyult, majd pedig Bodnár Dorottya jó nyitásainak is köszönhetően újra a házigazda került előnybe.

A BRSE-szív tovább repítette a hazai csapatot. 17-7-nél a csabai szurkolók már tízet számoltak az ellenfélre. Innen már nem is volt visszaút a görög gárdának, így 3-1-re győzött a Békéscsaba.

A visszavágót november 11-én rendezik majd Görögországban. A BRSE győzelemmel vagy egy 3-2-es vereséggel már továbbjutó. Ha az Olympiakos 3-0-ra vagy 3-1-re diadalmaskodik, akkor aranyszettben dől el, hogy ki nyeri a párharcot.

Sasa Nedeljkovic: Saját magunkat is megleptük ezzel a játékkal. A második szett végén kicsit kikapcsoltunk, azt hittük, hogy már vége a meccsnek, ezt pedig a hatalmas tapasztalattal bíró Olympiakos megbüntette. A harmadik játszma végén mentálisan föléjük kerekedtünk, amit a következő szettben is végigvittünk.

Branko Kovacevic: Jól játszott ellenfelünk, csapatom teljesítményével viszont egyáltalán nem vagyok elégedett. Sérülések hátráltattak minket, ettől függetlenül egy Olympiacos szintű csapatnak jobban kell röplabdázni.

ezzz