Csütörtökön a négybe jutás a tét!

Két mérkőzés után a bajnoki címvédő Linamar – Békéscsabai Röplabda SE egyetlen lépésre került az idei bajnokságban attól, hogy a legjobb négy közé jusson. Nem volt eddig könnyű dolga a viharsarkiaknak, hiszen a Nyíregyháza a párharcra, három idegenlégiósa mellé aktiválta az elmúlt évek két legendáját, a tavaly még Békéscsabán játszó Natalia Akimovát, és Erdősné Balogh Erikát. Így egy rutinnal és kellő erővel ötvözött, jól szerváló és védekező ellenfelet sikerült kétszer is két vállra fektetnie, a mindkét mérkőzésen hatalmas tartásról, és küzdeni tudásról tanúbizonyságot tévő bajnokcsapatnak. A két mérkőzés alapján kijelenthető, hogy csütörtökön este nagy csatára lehet számítani, hiszen a szabolcsiaknak ez az utolsó esélyük álmaik megvalósítására, míg a BRSE az eredeti célkitűzését – a négy közé jutást – szeretné hazai közönsége előtt realizálni. A csabai szurkolók hatalmas segítséget jelentettek az eddigi két találkozón, Nyíregyházára is elkísérték a csapatot  és remélhetőleg a csütörtök esti találkozón is megtöltik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokot.

A bajnokcsapat Nyíregyházi fellépéséről és a következő mérkőzésről Kormos Mihály így nyilatkozott:

“Nagy sikernek könyvelhetjük el ezt az idegenbeli győzelmet. Építő lehet a csapatnak a 3-2, hiszen ismét nagy mélységből jöttünk fel, és fordítottuk meg az eredményt. 1-2 és 16-20 után mintha kicserélték volna lányainkat. Koncentráltan, fegyelmezetten, nagy figyelemmel röplabdáztak. Úgy látom, mostanában nagy hátrányba kell kerülnünk, hogy jól játsszunk, és kihozzuk magunkból, ami bennünk van. Nyíregyházánál pedig, amit Erdősné és Akimova művelt, hihetetlen volt. Skayhan egyre jobban megérti magát ütőinkkel, védekezésünk jobb volt, mint a hazai összecsapáson. Stabilan, hatékonyan, kevés hibával nyitottunk. Remélem sérültjeink csütörtökre összeszedik magukat, mert nagy szükség lesz rájuk.

Szeretném megköszönni szurkolóinknak, akik elkísérték csapatukat. Sokszor ők lendítették át gárdánkat a holtpontokon, és akkor is mellettünk álltak, amikor nem játszottunk jól.

Nem altathat el bennünket a 2-0-s vezetés. Nem szabad azon gondolkozni, hogy mit csinálunk  majd a szabad, meccsmentes hétvégénken, mert ez megbosszulja magát. Ez a Nyírsuli egy remek csapat. Bizonyította ezt az elmúlt két meccsen. Nagyon picivel múltul Őket felül. Ezt a párharcot most csütörtökön szeretnénk lezárni, de ez csak akkor sikerülhet, ha még jobban játszunk majd és végig türelmesek, fegyelmezettek maradunk.”

A mérkőzés 18,00 órakor kezdődik március 26-án a Városi Sportcsarnokban Békéscsabán.

20150326 BRSE-Nyh k