Döcögős kezdés után, sima győzelem a Gödöllő ellen

Linamar-BRSE—Penta-Gödöllői RC 3:1 (—20, 6, 11, 12)

BRSE-time-out-pinkRöplabda NB I-es női bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 1300 néző.
V.: Mezei, Nagy L.

Békéscsaba: Nazarenko, Tálas, T. Matic, Bodnár, Smirnova, Szakmáry.
Cs.: Szpin (liberó), Petrenkó, Clement, Ludmán, Glemboczki.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Gödöllő: Kötél Zs., Takács, Nagy A., Czina, Radomszki, Széles.
Cs.: Kovács A., Maurer (liberók), Nagy K.
Vezetőedző: Borkovits Zoltán.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:5, 8:6, 11:13, 17:13, 18:23. 2. szett: 4:2, 11:3, 21:5, 24:6. 3. szett: 3:0, 9:3, 14:5, 22:7. 4. szett: 8:3, 12:4, 15:11, 23:12.

Az eredetileg alapszakasz záró mérkőzés időpontját a csabaiak MEVZA Cup négyesdöntőben való érdekeltsége miatt módosították.

A találkozó előtt nagy kérdés volt, hogy a héten Franciaországban bravúros győzelmet elért BRSE miként piheni ki a meccs és az utazás fáradalmait. Sasa Nedeljkovic rotációjában, ezúttal Soós Nikolett és Sarah Clement kapott pihenőt.

Döcögősen kezdődött a találkozó, a lelkes gödöllőiek felszabadultan röplabdáztak és pár ponttal vezettek is, azonban az első technikai szünetnél már a BRSE járt előrébb. Aztán újabb fordulat következett, a vendégek kihasználva a csabaiak tompaságát, a szett közepén elléptek, és a későn ébredő címvédő már nem tudta megfordítani a szettet, így általános meglepetésre 0:1-et mutatott az eredményjelző.

Teljesen más Békéscsaba jött ki a második etapra, valóságos szőnyegbombázást tartottak a hazaiak. Clement érkezésével javult a blokkteljesítmény és a támadások is hatékonyabbakká váltak. Erődemonstrációt tartott a felébredő BRSE, mindössze 6 pontot engedélyezve az elbizonytalanodó ellenfélnek.

A 3. felvonásban is tartotta a másodikban felvett tempót a Békéscsaba és a határozott, kemény ponterős játék az eredményben is megmutatkozott. Gyorsan végigpörgette a harmadik játszmát a Békéscsaba, amely nem ismert könyörületet, csak úgy záporoztak vissza a labdák a térfelükről. Bár a végén egy kicsit kiengedtek, így is hamar pontot tettek a szett végére.

Maticsék az előző két játszmában kellőképpen elvették a gödöllőiek kedvét, akik tették a dolgukat becsülettel, de a csabaiak által diktált ritmust nem bírták felvenni.

A Békéscsaba a feledhető első játszma után felvette a nemzetközi tempót és végül hozta a papírforma-győzelmet.

Sasa Nedeljkovic: — Az első szettben tizenhét-tizenháromnál a gödöllőiek elkezdtek nagyon jól nyitni és az az igazság, hogy kicsúszott a kezünkből a játszma. Ebben benne volt még a keddi CEV Kupa mérkőzés és az azzal járó utazás fáradalma. A második játszmától már újra azt lehetett látni a csapattól, amit korábban, mást játszottunk, és hoztuk a mérkőzést.

Borkovits Zoltán: — Tulajdonképpen csak az első szettben játszottuk azt, amit szerettünk volna, csak ekkor nőttünk fel a Békéscsabához. Ezek után a nyitásfogadásunk már nem volt megfelelő. Minden elismerésem a Békéscsabának!

A Békéscsaba legközelebb kedden, 18.30 órakor a négy közé törekvő Jászberény otthonában lép pályára.