Döntőbe jutott a BRSE junior csapata

Junior röplabda elődöntő, Békéscsaba

Nagyszerűen szerepelt a Budapest Bank – Békéscsabai RSE junior csapata a magyar bajnokság alapszakaszában, hiszen a lejátszott 22 forduló után első helyen végzett. A hatcsapatos országos döntőbe jutásért a 8. helyezett UTE, és a 9. Palota ellen kellett megküzdeni a csabai városi sportcsarnokban. A győztes automatikusan a fináléba jut, míg a másodiknak is marad egy későbbi lehetősége, hogy beleszóljon a végső elszámolásba.

A BRSE nem bízott semmit a véletlenre, még úgy sem, hogy a kulcsemberek hiányoztak (Ilyés Bettina, Bodnár Dorottya), és a fél csapat sérülten vagy betegen vállalta a játékot.

Az UTE ellen akadozott a játék. A könnyed első szett megnyerése után a rengeteg hibával felhozták a fővárosiakat. A másodikban már 24-20-ra vezetett az Újpest. Ekkor azonban Nagy Viktória került a nyitóhelyre, s egész gárda remeklését követően először egyenlítettek, majd megszerezték a második részsikert a BRSE. Ezzel meg is törték a budapestieket. A folytatásban a békéscsabaiak 25-14-re hozták az utolsó játékot, így mérkőzést is. Az folytatásban az UTE a Palotát 3-0-ra verte meg, mellyel eldőlt, hogy egyetlen szett is elég lehet a nap utolsó összecsapásán. Az utóbbi hetekben beteg Kanizsai váltotta Krizsánt a kezdőben. Itt már nem volt megállás. Könnyedén húzták be szettveszteség nélkül a mérkőzést a viharsarkiak, ezzel bejutottak az országos döntőbe, ahol szeretnék felülmúlni tavalyi bronzérmüket, reméljük, ott már a legjobb összeállításban léphetnek parkettre.  

Eredmények:

Budapest Bank – Békéscsabai RSE – UTE 3-0 (20, 25, 14)

UTE – Palota RSC 3-0 (17, 14, 21)

Budapest Bank – Békéscsabai RSE – Palota RSC 3-0 (10, 14, 11)

Végeredmény:

1.Budapest Bank – Békéscsabai RSE 6 pont, 2. UTE 3 pont, 3. Palota RSC 0 pont

Csapat tagjai: Bodnár Dorottya, Szpin Renáta, Korniss Ildikó, Nagy Viktória, Bagyinka Fanni, Kovács-Fiskus Fanni, Kanizsai Dorottya, Rohodi Eszter, Ilyés Bettina, Krizsán Vanda. Edző: Fésüs Erzsébet, Kormos Mihály

j csapatkép k