Döntőben a juniorok

brse logo hu150Fantasztikus alapszakaszt tudhat maga mögött a Békéscsabai Röplabda SE junior csapata, hiszen az első helyen zárta a 22 mérkőzéses bajnokságot. A felnőttekhez hasonlóan itt is rájátszás dönt arról, hogy ki jut a hatos döntőbe. A csabaiak eddigi remek teljesítményének „jutalma” volt, hogy a 8. helyezett UTE és a 12. TFSE testén át juthat be a fináléba, ami nem volt egy teljesíthetetlen feladat.

Kezdésként a TFSÉ-t verték a lányok nagyszerű teljesítménnyel 3-0-ra, úgy hogy Fésüs Erzsébet mindenkit pályára tudott küldeni.

A két fővárosi gárda csatájából az esélyesebb Újpest került ki győztesen, így az erőviszonyoknak megfelelően az egyenesági továbbjutásért velük kellett megküzdenie a viharsarkiaknak.

Az első mérkőzéshez képest még rátett két lapáttal a BRSE és nem hagyott kétséget afelől, hogy ki szerepelhet a májusi döntőben. Kornissék három sima szettben múlták felül az UTÉ-t, így megteremtették maguknak a lehetőséget a bajnoki címük megvédésére.

Eredmények:

Békéscsabai RSE – TFSE 3-0 (7,13,19)

UTE – TFSE 3-0 (13,13,18)

Békéscsabai RSE – UTE 3:0 (11,13,16)

Végeredmény: 1. Békéscsabai RSE 4 pont, 2. UTE 3 pont, 3. TFSE 2 pont.

Csapattagok: Korniss Ildikó, Kanizsai Dorottya, Kovács-Fiskus Fanni, Godó Panni, Nagy Viktória, Rohodi Eszter, Szpin Renáta, Oláh Blanka, Bagyina Fanni, Kardos Géta, Turi Inez, Petrovszki Nikolett, Nagy Barbara. Edzők: Fésüs Erzsébet, Nagy Attila.