Dupla vagy semmi – Vasas rangadó!

Decemberben rangadók sora vár a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapatára. A sort, a Vasas ellen kezdi meg a bajnoki címvédő, a fővárosban csütörtökön este indul útjára a labda. A tabellára nézve láthatjuk, hogy a vesztett pontok tekintetében a második helyen álló óbudaiak elleni rangadó dupla téttel bír, különösen annak fényében, hogy vasárnap hazai pályán a listavezető, a Challenge kupában kétszer is legyőzött Gödöllő látogat majd Békéscsabára. A találkozó sikeres végkimenetele esetén behozható a Vasas a vesztett pontok tekintetében, és hatalmas lelki plusszal lehet nekimenni a vasárnapi másik rangadónak. A BRSE a csabai szív mellett az egyre stabilabb nyitásfogadásában, a javuló blokkmunkában, és szurkolói támogatásában egyaránt bízhat. A fővárosiak győzelmi szériája tiszteletre méltó, eddigi egyetlen vereségük óta,  -melyet Újpesten szenvedtek el- csak szettveszteség nélküli győzelmeik vannak, s csütörtökön este bizonyára nem bánnák, ha ez így is maradna. Kormos Mihály lányai azonban mindig győzni akarnak, s az elmúlt hetek győzelmei, a sok nehézség ellenére egyre javuló játék feléjük billentheti a mérleg nyelvét. Kormos Mihály így vélekedik a mérkőzésről:

“Gödöllői győzelmünk láthatóan óriási energiákat emésztett fel. Budaörsön rettentően fáradtan és indiszponáltan röplabdáztunk. Kis játéklehetőséget próbáltam biztosítani a többieknek, mely most nem igazán volt sikeres. Felhoztuk az ellenfelet, és a cseréből visszaérkező játékosainknak sem sikerült igazándiból felvenni újra a kezdeti ritmust. Az ellenfelet is felhoztuk, amely élt is vele. A lényeg azonban a szettveszteség nélküli győzelem volt.

És jöhet a három hetes kőkemény szakasz. Heti két rangadóval. Egyből a Vasassal idegenben. Mondhatnánk, hogy rossz élményünk van a fővárosiakkal kapcsolatosan, hiszen a 2. fordulóban Csabán 3-2-re legyőztek bennünket, de nekem soha nem lesz már nagyon rossz érzésem, ha a Folyondárba kell mennünk, még akkor sem, ha mostantól csak vereséget szenvednének csapataim abban a csarnokban. A Magyar-bajnoki aranyat ott nyertük meg tavaly. Remélem nagy csata lesz újra. A piros-kékek mindössze az UTÉ-tól kaptak ki, így 2. helyen állnak a tabellán (a vesztett pontokat figyelembe véve). Mi egy ponttal lemaradva tőlük. Nagyon összeálltak decemberre. Szettet sem veszítettek már hetek óta, és nagy önbizalommal húzzák be a mérkőzéseiket idegenben és otthon is 3-0-val. Óriási előnyük, hogy a csapat váza három éve együtt van, és a bajnokság legjobb feladója irányítja a csapatot.

Azért, mert a Vasassal játszunk, nem vehetünk vissza az edzésterhelésből, mivel nem ez az összecsapás dönti el, hogy bejutunk-e a legjobb négybe. Nagy valószínűséggel nem leszünk a legfrissebbek, de mindent meg fognak tenni játékosaink a jó eredmény elérése érdekében.”

Misi 23