Egy fájó vereség, egy fontos győzelem

Ez a múlt heti mérlege a bajnokcsapatnak, azonban a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE szakvezetése és szurkolói nem aggódnak, hiszen mindenki tudja, a bajnokság végére hosszú és nehéz úton lehet eljutni. Ezen az úton a következő állomás az MTK Budapest elleni bajnoki, amelyet a fővárosiak felújított városmajori csarnokában rendeznek meg. A nyáron nagy tervekkel készülő fővárosiak eddig két vereség mellett egyszer tudtak nyerni, az elvesztett mérkőzéseik nem a kalkulálható kategóriába tartoztak, ezért Kormos Mihály csapata biztos lehet abban, hogy egy bizonyítani akaró sikerre éhes MTK áll majd a háló másik oldalán. A BRSE sérültjei még mindig nem állnak rendelkezésre, jó hír viszont, hogy a múlt heti betegek, már erősödő intenzitású edzésmunkát is tudtak végezni, így a bajnokcsapat győzelmi vággyal, lelkesen és a három pont megszerzéséért utazik a fővárosba.

Kormos Mihály szakmai igazgató így vélekedik:

“Felemás hétvégén vagyunk túl, hiszen 50 százalékosan hoztuk le a múlt heti dupla fordulót. A legrosszabb, hogy a két meccs hét szettjéből mindösszesen két és félben játszottunk jól. A többiben valódi tudásunk kis százalékát sikerült érvényesíteni. Természetesen a sérültek mellett az éppen aktuális vírust elkapott három kezdőnkön nagyon érződött az erő hiánya. De ezektől függetlenül nagyon messze voltunk az elvárt szinttől.

Újabb komoly szakasz következik a csapat életében, mert 8 nap alatt 3 mérkőzés következik olyan gárdák ellen, melyek célkitűzése a legjobb négybe jutni a bajnokság végén.

Szombaton, a nyáron nagy bevásárlást tartott, nagyszerű kondíciókkal rendelkező MTK-hoz utazunk. Több, mint egy csapatra való remek játékost igazoltak a tavalyi élgárdáktól. Kicsit lassan csiszolódtak össze, melyet a két vereség mutat, de az előző fordulóban már megérezték a győzelem ízét. A jászberényi kiruccanást novemberre halasztották, így egy meccsel kevesebbet játszottak, mint mi.

jatek kozben

Figyelnünk a legjobban Lutterre és Bleicherre kell, akik TF-ből érkeztek, valamint Hacklra aki Gödöllőből tette át székhelyét, és ne feledjük az örökifjú Tímárt sem. De mellettük a kispad is megfelelő hosszúságú, és komoly játékosok várnak bevetésre.

Reményeink szerint elkerül bennünket a héten a vírus, és a lehetőségekhez képest a legjobb összeállításban tudunk pályára lépni. Jó lenne már látni azt is, hogy végre minden játékosunk tudásának megfelelően teljesítene. Ha ez így történne a hétvégén, akkor el tudnánk hozni a hőn áhított 3 pontot a fővárosból.”