Egy lépéssel közelebb célunkhoz: Újra a legjobb 4 között a BRSE!

Penta Gödöllői RC – Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (-12, -11, -17)

BRSE-godollo-20170326Bajnoki negyeddöntő, 2. mérkőzés. Gödöllő, 200 néző.
Vezette: Kiss, Vígh.

Gödöllő: Kötél, Czina, Széles, Takács, Szabó, Radomszki. Csere: Mauer (liberó) , Nagy K. , Nagy A. Edző: Borkovits Zoltán

Békéscsaba: Tálas, Szakmáry, Smirnova, Soós, Clement, Nazarenko.
Csere: Szpin (liberó), Petrenkó, Ludmán, Glemboczki.
Edző: Sasa Nedeljkovic

Eredmény alakulása: 1. szett: 4:7, 10:17, 12:23. 2. szett: 6:8, 10:16, 11:21.
3. szett: 5:7, 8:14, 17:22.

Ismét szép számú csabai szurkoló kísérte el kedvenceit, remek hangulatot teremtve, az amúgy foghíjas nézőtéren.

Bodnár helyett Nazarenko kezdett a vendégeknél, aki rögtön pontokkal és blokkal hálálta meg edzője bizalmát. A mérkőzés elejétől a bajnoki címvédő dominált, a játék minden elemében felülmúlva a gödöllői együttest.

A második szettben sem változott sokat a játék képe, az elején még kapaszkodtak a hazaiak, de később állandósult a különbség. Szpin szenzációsan mezőnyözött, jól működtek a nyitások, így a hajrában 10 pont feletti különbség alakult ki.

A harmadik etapban sem engedtek ki a vendégek, magabiztosan haladtak a legjobb négy felé. A hazaiak még tettek egy utolsó felzárkózási kísérletet, de a csabai csapat ezt könnyedén hárította, így könnyedén győzedelmeskedett és jutott az elődöntőbe.

Mivel az MTK – Jászberény meccsen is vendéggyőzelem született, így eldőlt, hogy a jászságiakkal mérkőzik a BRSE a döntőbe jutásért.

Mestermérleg

Borkovits Zoltán: Gratulálok a Békéscsabának, reális eredmény született.

Sasa Nedeljkovic: Győzni jöttünk Gödöllőre, magabiztosan hoztuk a mérkőzést. Készülünk a Jászberény ellen, célunk a címvédés!