“Egy mindenkiért, mindenki egyért!” – elkezdte a felkészülést a bajnoki címvédő BRSE

2016 17Hétfőn délelőtt egy rövid tájékoztatóval kezdődött a csapat programja, ahol a klubmenedzsment ismertette a szezon célkitűzéseit és a felkészülés jelenleg ismert állomásait, majd pedig Sasa Nedeljkovic vezetőedző közölte elvárásait a gárdával, kiemelve a fizikális és mentális felkészültséget. Ezt követően a szakmai stáb új tagja, Tóth Gábor mutatkozott be.

Egyelőre foghíjas a keret, hiszen 10 játékos vett részt a tréningen. Szakmáry Gréta vesemedence gyulladással kórházi kezelésre szorul, míg Sarah Clement repülőjáratát Párizsban törölték a sztrájk miatt, így a népszerű amerikai center csak később érkezik. Az új igazolások közül színre lépett Csengeri Petra és Ludmán Réka is, valamint az utánpótlásból felkerült két tehetséges fiatal Godó Panni és Petrenkó Brigitta is figyelmesen végezte a feladatokat. Nem lesz könnyű dolga a szakmai stábnak, hiszen az elkövetkező másfél – két hónapban a felnőtt és korosztályos válogatott összetartások miatt, több alkalommal csak csonka kerettel tudnak majd dolgozni, de mindez tavaly sem volt másként.

Baran Ádám klubelnök elmondta, hogy egy center igazolását még mindenképp tervezik, de a többi poszt tekintetében is folyamatosan figyelik a nemzetközi játékospiacot.

A csapat nem tervez edzőtábort, hiszen Békéscsabán is adott minden a magas szintű munkához. Viszont szeptemberben több edzőmérkőzéssel, hazai és nemzetközi felkészülési tornákkal készül a következő szezonra, amelynek első állomása várhatóan a szlovák és cseh csapatok belépésével megerősödött MEVZA Cup lesz.