Elkészült a Közép Európai Liga sorsolása, itthon kezd a merész terveket szövögető BRSE!

Arról már korábban hírt adtunk, hogy a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE csapata a nemzeti bajnokság és a Magyar Kupa, valamint a CEV Kupa mellett, rajthoz áll a Közép Európai Ligában is. A kiírásban 4 magyar (BRSE, Vasas, Gödöllő és Nyíregyháza) , 2 horvát (Mladost Zagreb, OK Porec) , 2 szlovén (Nova KBM Maribor, Calcit Kamnik) , és 1 osztrák ( SVS Post Wien) gárda szerepel.

Eldőlt, hogy idén 9 csapattal, kupa rendszerben bonyolítják le a sorozatot, amelynek sorsolását megtartották Bécsben a MEVZA központjában.

Eredményeinek és sportdiplomáciájának köszönhetően a BRSE a négyből két tornát rendezhet, míg a másik két alkalommal Zágrábba és Budapestre kell utazni Soóséknak.

I. torna – Békéscsaba (2015. október 12-16):

– Linamar – Békéscsabai RSE
– OK Porec (horvát)
– TEVA Gödöllő

II. torna – Zágráb (2015. december 27-30.):

– Maldost Zagreb
– Linamar – Békéscsabai RSE
– FATUM Nyíregyháza

III. torna – Békéscsaba (2016. január 4-10.):

– Linamar – Békéscsabai RSE
– Nova KBM Maribor
– SVS Post Wien

IV., torna – Budapest (2016. február 1 – 29. között):

– Vasas Óbuda
– Linamar – Békéscsabai RSE
– Calcit Kamnik

A legjobb négy csapat jut be a Final Four-ba, amelyet 2016. márciusában rendeznek majd meg.

A békéscsabai klubnál elmondták, hogy örömteli, hogy újabb rangos sorozatban mérkőzhet meg gárda, amely szeretne a legjobb négy közé jutni már az első évben. Amennyiben kivívja a csapat mindezt, úgy a klubmenedzsment mindent megtesz a négyes döntő Békéscsabára hozataláért, amely nem mindennapi röplabdás csemegét jelentene a szurkolók számára

mevza