Épül a jövő csapata!

Nagy Viktória: “Szeretnék élni a lehetőséggel.”nagy-viktoria

A brse.hu az alábbiakban azzal a játékossal beszélgetett, aki a szezon elején Bodnár Dorottya sérülése után került a mély vízbe, de fiatal kora ellenére szépen élt a lehetőséggel és immár hétről hétre a csapat egyik erőssége. Nagy Viki elmeséli hogyan került Kaposvárról a Viharsarokba, és megtudjuk milyen tervei vannak a jövőre nézve.

brse.hu: Beszélj egy kicsit magadról. Mikor és hol ismerkedtél meg a sportággal?

NV.: Kaposváron születtem, a családom a mai napig ott él. Szüleim is sportoltak, édesapám kosárlabdázott, ahogy öcsém is, édesanyám pedig kézilabdázó volt. Talán ennek is köszönhető, hogy 9 évesen először én is kosárlabda edzésre indultam, de mivel azt láttam, hogy a röplabda edzéseken többet labdáztak, így átpártoltam és nem is bántam meg.

brse.hu: Mikor kerültél Békéscsabára? Nem mindennapi, hogy ilyen fiatalon vált valaki, ráadásul a két város nincs túl közel egymáshoz.

NV.: 14 évesen kerültem Csabára, immár a 4. szezonomat kezdem itt. Nem volt könnyű, hiszen távol kerültem a családomtól, de tudtam, hogy ha előre akarok lépni akkor váltanom kell. A békéscsabai utánpótlás képzésnek országosan is kiemelkedő híre van, nem véletlen, hogy szinte minden korosztályban döntőt játszanak a klub utánpótlás csapatai. Ez egyrészt a klub szervezettségének, valamint Nagy Attila munkájának is köszönhető.

brse.hu: Tavaly már a felnőtt keret tagja voltál. Miképp emlékszel vissza a bajnoki aranyat hozó szezonra?

NV.: Soha nem fogom elfelejteni a tavalyi idényt. Csodálatos év volt! Ma is gyakran gondolok vissza a bajnoki döntőre és az azt megelőző menetelésre. 17 évesen pályára léphettem a fináléban, ami nem mindenkinek adatik meg. Amikor Misi szólt, hogy jöjjek, akkor egy pillanatra összeszorult a gyomrom, de aztán igyekeztem felvenni a játék ritmusát. A harmadik mérkőzést követő ünneplés pedig leírhatatlan volt.

brse.hu: Térjünk át az idei szezonra. Milyen elvárásaid vannak magaddal és a csapattal szemben?

NV.: Már az idény elején komoly lehetőséget kaptam, igyekszem élni a bizalommal és szeretném megmutatni, hogy helyem van a csapatban. Kezd összerázódni a gárda, sokat dolgozunk és úgy érzem, hogy lépésről lépésre javulunk. Szeretnénk először a bajnokságban és a kupában is a legjobb négy közé kerülni, azt követően pedig még tovább!

brse.hu: Még friss az élmény a Gödöllő elleni Challenge Kupa párharcról. Véleményed szerint mennyi az esélyünk a továbbjutásra?

NV.: Örülök, hogy sikerült előnyt szereznünk, de mindez nem altat el minket, tudjuk, hogy a neheze még csak most jön. Jó csapat a Gödöllő, de győzni megyünk a visszavágóra.

brse.hu: Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

NV.: Szeretnék minél magasabb szintre eljutni és stabilan nemzetközi szinten játszani. Erre itt Békéscsabán kiváló lehetőségem van. Ez is az oka, hogy nemrég szóban már megegyeztem a klubbal, hiszen tetszett az Ádám által felvázolt koncepció, tehát a következő idényben is BRSE színeiben játszom majd.

brse.hu: Zárásként mit üzensz a szurkolóknak?

NV.: Nagyon sokat jelent a biztatásuk, sokszor ők segítenek át bennünket a nehézségeken. Fantasztikus érzés ennyi ember előtt röplabdázni. Jöjjenek minél többen és szurkoljanak nekünk.

brse.hu: Köszönjük a beszélgetést, további sok sikert!

NV.: Köszönöm a lehetőséget.