Épül az új sikercsapat! – 1. rész

Molcsányi Rita és Szpin Renáta is további 2 évig Békéscsabán marad

BRSE-2017-2018-1Nem mindennapi bejelentéssel kezdte meg a következő szezon játékoskeretének nyilvánosságra hozatalát a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE, hiszen eldőlt, hogy az ország legjobb liberó párosa a következő két szezonban is a bajnoki címvédő játékosa lesz. Mindkét játékos tagja az Európa Bajnokságra készülő válogatott keretnek

A 24 éves Molcsányi Rita gyerekként ismerkedett meg a sportág alapjaival Békéscsabán, majd végig járva a ranglétrát hamar bemutatkozott a felnőtt csapatban. Tagja volt annak a korosztályos nemzeti együtteseknek, amely legutóbb EB döntőben szerepelhetett. Neve szinte összeforr a klubbal, játékát csodálják neves külföldi szakemberek is.

Szpin Renáta szintén békéscsabai születésű, Nagy Attila keze alatt pallérozódott, majd pedig Kormos Mihálynál mutatkozott be az élvonalban és vált az immár nemzetközi babérokra törő együttes meghatározó tagjává. A 21. életévét április végén betöltő játékos szintén többszörös korosztályos és felnőtt válogatott.

Egy posztra két ilyen kvalitású játékos hosszabb távú szerződtetése arra enged következtetni, hogy Békéscsabán nagy szabású tervek vannak és folytatódik a klub szisztematikus építése.

Molcsányi Rita: “Bevallom őszintén, hogy az első tárgyaláskor egy szezonban gondolkoztam, de aztán mindent mérlegre téve, végül 2019. május végéig szóló szerződést írtam alá. Remek helyen vagyok, itt minden adott a további fejlődésemhez. A klub ambíciói töretlenek, ez sokat jelent nekünk játékosoknak, hiszen szeretnénk hosszabb távon a Bajnokok Ligájában játszani, és nemzetközi sikereket elérni. Többször kérdeznek a külföldre igazolás lehetőségéről, de nincs miért kapkodnom, főleg amíg ilyen perspektívát nyújt a nevelőegyesületem. Boldog vagyok, hogy részese lehettem a BRSE felemelkedésének, hiszem, hogy fényes jövő áll még előttünk.”

Szpin Renáta: “Nagyon örülök, hogy a következő két évben is a BRSE mezében szerepelhetek. Szeretem a várost, itt születtem, itt lett belőlem élvonalbeli és válogatott sportoló. Boldog vagyok, hogy 20 évesen a kontinens legerősebb sorozataiban szerepelhetek és szerezhetek rengeteg tapasztalatot. Hiszek a klubmenedzsment által felvázolt koncepcióban, abban, hogy hosszú távon is meghatározó csapat leszünk Európában. Kiváló körülmények között, magas szintű munka folyik, így nincs okom a váltásra, mindent megteszek a BRSE sikereiért!”

Baran Ádám a békéscsabai klub elnöke elmondta, hogy bár még jócskán vannak kérdőjelek a következő szezon vonatkozásában, azonban fontos, hogy olyan szilárd alapokat tegyenek le, melyre erős várat lehet építeni.

“Megtisztelő mindkét játékos bizalma. Láttam a tárgyalásokkor, hogy éhesek a sikerre, tovább szeretnének fejlődni. Ne feledjük, két olyan sportolóról van szó, akik nemcsak az ország legjobbjai, hanem véleményem szerint Európa bármely bajnokságában megállnák a helyüket. Fontos küldetésünk van! Értékeket teremtünk a magyar röplabdázás számára, s lehetőséget teremtünk, hogy tehetségüket itthon kamatoztassák. Saját nevelésű, fiatal magyar játékosok, akik a szemünk láttára nőtték ki magukat és lettek példaképek Békéscsabán. A majdani Békéscsabai Röplabda Akadémiát is ezen elvek mentén építjük majd.
Megtettük az első lépéseket, s bár még sok kérdőjel van a jövő évi keret vonatkozásában, fokozatosan tisztulni fog a kép. Érezhető, hogy magasan van megítélésünk, felkeltettük a röplabdázás világának érdeklődését, hiszen napi szinten jelentkeznek be vagy ajánlanak játékosokat, immár a kontinens legjobb bajnokságaiból is. Hittel, alázattal és rengeteg munkával, türelmesen építjük tovább a klubot.” – mondta a klubvezető.