Eredményes hétvégét zártak utánpótlás csapataink

Korosztályos csapataink mozgalmas napokon vannak túl, az alábbiakban beszámolunk az U21-es, U15-ös és U13-as együtteseink szerepléséről.

Csoportgyőztes a gyermek csapatunk!

Második tornáján is veretlen tudott maradni U15-ös gárdánk, miután mindhárom mérkőzését megnyerte a hétvégén rendezett alapszakasz fordulóban. A fiatalok már az előző tornán is remekül játszottak, így most elegendő lett volna két mérkőzést nyerni a továbbjutáshoz, azonban ezt túlteljesítve három győzelemmel zárták a napot. Többen nem tarthattak a csapattal, Stollár Szonja, Sinka Dalma, és Török Boglárka sérülés miatt volt a hiányzók listáján. A csabaiak mindhárom mérkőzésükön jó teljesítménnyel, magabiztosan nyertek, így jutottak be a középdöntőbe.

Eredmények

Békéscsabai RSE- Nyíregyháza ‘B’ 3-0 (13,18,21)
Békéscsabai RSE – DEAC 3-0 (6,19,6)
Békéscsabai RSE – HTE ‘A’ 3-0 (5,4,6)

BRSE: Feld Bettina, Gellén Viktória, Jánk Dzsenifer, Szűcs Gréta, Horostyák Cintia, Tóth Fanni, Tatár Noémi, Ambrus Anna, Kerepeczki Hanna, Kucsera Jázmin, Hunyadi Gréta. Vezetőedző: Nagy Attila. Edző: Fésüs Erzsébet

Nagy Attila: Tartalékosan is jól játszottunk ma, sokat fejlődtek a fiatalabbak is. Gratulálok a lányoknak, a középdöntőben már keményebb harcok várnak ránk!

Tornát nyert az U13-as csapatunk!

Dunabogdányban jártak U13-as csapataink közül ketten is, hogy az Országos Mini Bajnokság (OMB) küzdelemsorozatában egy 8 csapatos tornán szerepeljenek. A röplabdázás ezen korosztálya hazánkban 4-4 ellen játszik, kisebb méretű (7*14 méter) pályán, hihetetlen izgalmas mérkőzéseket. Aki még nem látott vérbeli mini röplabdát, annak bátran ajánljuk, egyszer látogasson ki egy ilyen tornára! A BRSE 1 egyesületünk 2005-ös születésű lányaiból áll, akik a múlt heti Markovics Kupán aratott győzelmük után itt sem találtak legyőzőre. A csoportban az UTE1. a Vasas, és a házigazdák ellen győztek, majd az elődöntőben a Gödöllő is fejet hajtott, hogy azután a döntőt ismét a lila – fehérek ellen vívják meg. A fináléban megismétlődött a csoportmérkőzés eredménye, így a BRSE1 állhatott a dobogó legfelső fokára. A versenyen a BRSE2, ezúttal a 2006-os születésűekből állt, akik első éves miniseknek számítanak. A csoportmeccseken a Gödöllő és a Szolnok még nagy falatnak bizonyult, de az UTE2 ellen már szép játékkal megszületett a győzelem, így az 5. helyért léphettek pályára este. Sajnos a Vasas ellen megilletődötten játszottak a lányok, így be kellett érniük a 6. helyezéssel.

Eredmények

Csoportmérkőzések:
BRSE1-UTE1 2-1
BRSE1-Vasas 2-1
BRSE-Dunakanyar SE 3-0
Elődöntő:
BRSE1-Gödöllői RC 2-1
Döntő:
BRSE1 – UTE1 2-0

Csoportmérkőzések:
BRSE2- Szolnok 0-3
BRSE2- UTE2 2-1
BRSE2-Gödöllői RC 0-3
Az 5. helyért:
BRSE2-Vasas 0-2

BRSE1: Radnai Lili, Radnai Luca, Gabnai Regina, Fekete Gréta, Endrődi Hanna, Katics Kitti, Valastyán Panni, Fekete Ramóna, Bartolák Annabella, Lantos Vivien, Tóth Lilien, Melis Zsófia. Edző: Fésüs Erzsébet

BRSE2: Tuska Bigitta, Popa Gréta, Tóth Adrienn, Tomasovszki Anna, Schneider Vanessa, Valernovics Anna, Gerlecz Panka, Lázár Kamilla, Hajdú Réka. Edző: Nagy Attila

Fésüs Erzsébet: Talán ma egy kicsit gyengébben játszottunk, mint múlt héten, de a küzdeni tudással elégedett vagyok, hiszen ez volt idén az első OMB versenye a csapatnak, ezért ebben a formációban még nem játszottunk.

Nem sikerült a bravúr Nyíregyházán

Fatum-Nyíregyháza – Békéscsabai Röplabda SE 3-0 (15, 8, 8)
U21-es mérkőzés, Nyíregyháza. Vezette: Suba, Jámbor

BRSE: Pálvölgyi, Szentesi P., Bartolák, Szentesi R., Félix, Szász, csere: Kenézaljai, Pavlik, Szeberényi. Edző: Kormos Mihály

Az első játszmában erőn felül teljesítettek a lányok. 14-12-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ekkor robbantott a tavalyi ezüstérmes és hozta az első etapot. A folytatásban már nem vettek vissza a nyíregyháziak, magas szinten röplabdázva hozták a következő két játszmát is, nem sok esélyt adva a csabaiaknak.