Erőtől duzzadó játék, magabiztos győzelem!

blokkLinamar-Békéscsabai RSE — TEVA Gödöllői RC 3:0 (10, 12, 17)

Röplabda NB I-es női mérkőzés. Békéscsaba, 750 néző.
V.: Bodrogi, Jámbor.

 

Békéscsaba: Clement 5, TÁLAS 6, Matic 7, BODNÁR 9,
SOÓS 9, Szakmáry 14. Cs.: MOLCSÁNYI, Szpin (liberók), Ilyés 3, Fábián, Korniss, Nagy V. 2. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic. 

 

Gödöllő: Stefanik 1, Széles 2, Nagy K., Takács 2, Czina 2,
SZABÓ A. 8. Cs.: Bánlaki (liberó), Hornok 3, Szabó B. 3, Hemmert, Kalota. Vezetőedző: Horváth András.

 

Az eredmény alakulása. 1. szett: 10:0, 17:1, 22:8. 2. szett: 3:0, 8:2, 11:3, 16:4, 17:8, 20:8. 3. szett: 4:4, 8:5, 12:6, 16:7, 19:13.

 

Komoly terhelésnek van kitéve a csabai csapat, hiszen a hazai és nemzetközi sorozatokban való helytállás, jelentős igénybevételt jelent a játékosoknak, aki ez idáig jól viselték a megpróbáltatásokat, hiszen idén még nem talált legyőzőre a bajnoki címvédő. Csütörtök este az a TEVA Gödöllői RC érkezett a Viharsarokba, akit idén egyszer már legyőztek Soósék a Közép Európai Ligában. 

 

Már a találkozó elején látszott, hogy lényegesen frissebbnek tűntek a csabaiak, mint néhány nappal korábban, a Jászberény ellen. Határozott nyitások, stabil fogadás mellett elementáris erejű támadójátékkal döngölte földbe meglepett ellenfelét a BRSE. Horváth András időkérésekkel próbálkozott, azonban ez sem segített 10:0 és 20:3 is állt az eredményjelzőn. A szurkolók vastapssal honorálták kedvenceik remek teljesítményét.

 

Hasonlóképp alakult a második szett is, nem csökkentett a tempón a hazai gárda, a vendégek jobbára ellenfelük hibáiból szereztek pontot. Igazi örömjátékot látott a publikum, látványos megoldások sorozatával duzzasztotta előnyét a csabai hölgykoszorú, így a második etapot is magabiztosan nyerte.

 

A harmadik játszmában feljavult a vendégek védekezése, és egy darabig tapadtak is a csabaiakra, hosszabbakká váltak a labdamenetek. Aztán gyorsan helyreállt a világ rendje, emelt a fordulatszámon a BRSE és ez megmutatkozott az eredményen is. Sasa Nedeljkovic csatába küldte a fiatalokat is, akik tartották az előnyt, így magabiztos csabai győzelem született. A szimpatizánsok felállva ünnepelték a csapat remek teljesítményét.

 

Sasa Nedeljkovic: — A héten nagyon kemény edzéseket vezényeltem a csapatomnak, ezért tartottam is egy kicsit ettől a mérkőzéstől, de a szurkolóink a Jászberény ellen és most is nagy energiát adtak nekünk. Ma nagyon magas szintű játékot mutattunk be. 

 

Horváth András: — Nagyobb ellenállásra számítottam a csapatomtól.