Európa küszöbén – Rajt a Challenge kupában.

Szerdán este két magyar csapat méri össze erejét a csabai Városi Sportcsarnokban, azonban a mérkőzés végeredményét nem a honi pontvadászat, vagy a Magyar Kupa eredménylistájában kell majd keresni. A sorsolás, a sorozatban induló három magyar csapatból kettőt, már a második fordulóban összehozott. A Linamar – Békéscsabai Röplabda SE ellenfele a TEVA Gödöllői RC lesz, akik az első körben a Schwechat (Osztrák) együttesét búcsúztatták kettős győzelemmel. A magyar bajnokságban jelenleg listavezető és még veretlen Gödöllő lesz tehát az első megoldandó feladat a nemzetközi porondon történelme első hivatalos mérkőzését játszó viharsarkiaknak. A tét nem kicsi, hiszen a győztes januárban a Challenge Kupa legjobb 16 csapata között folytathatja a küzdelemsorozatot. A csabaiak a bajnokság nehézkes kezdése, és a csapatot sújtó sérüléshullám után egy felfelé ívelő pályán vannak, a folyamatosan javuló alapjátékukat, és az egyre összetartóbb csapatszellemet kell most csatasorba állítaniuk, hogy a történelmi első győzelem is megszülethessen a nemzetközi színtéren.

Kormos Mihály így vélekedik az esélyekről:

“Egyesületünket évekig építgettük Baran Ádámmal és Nagy Attilával, hogy egyszer érmeket nyerjünk a bajnokságban, és nemzetközi kupában induljunk. Nagyon büszkék vagyunk arra, amit elértünk, és a Challenge Kupában indulhatunk. Persze nem arra számítottunk, hogy egy magyar csapattal játsszuk történetünk első nemzetközi mérkőzését, de a sors valami miatt ezt hozta nekünk. Gödöllőn keresztül juthatunk a következő körbe, ami nagyon nehéz feladat két okból is. A Pest megyeiek hibátlan mutatóval állnak idén, mind a tíz mérkőzésüket megnyerték, melyek között volt sok-sok nagy győzelem is. Tették ezt úgy, hogy szettet is alig veszítettek, mindössze hármat. Ebből az egyiket éppen tőlünk az egy hónappal ezelőtti összecsapáson, amelyen 3-1-es vereséget szenvedtünk.

Nagyon stabil a Gödöllő, mely „kemény magja”évek óta együtt játszik. A négy felnőtt magyar válogatott határozza meg a csapat játékát (Széles, Csengeri, Szakmáry, Lutter). Ha egyszerre jól játszanak, akkor nem sok gárdának van esélye ellenük. És most nagyon együtt vannak.

Nehéz feladat azért is, mert eszméletlen mennyiségű játékosunk sérült, illetve lábadozik a korábbi sérüléséből. Nem tudtunk közösen készülni, igazándiból rákészülni az ellenfélre. Jót tett azonban önbizalmunknak a győzelmi széria. Remélem, tudunk meríteni ebből, a szurkolóink hangjából, illetve a tavalyi bajnoki elődöntőben megnyert mérkőzésekből.”

A mérkőzés november 12-én szerdán, 18,00-kor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

brse-Challenge-kupa1