Ezüstérem az OGYB Döntőben

57Hétvégén a Békéscsabai RSE volt a házigazdája a gyermek korosztály országos döntőjének. A három napos rendezvényen a döntőbe jutott 6 fiú és 6 lány csatájában végül Dunántúlra kerültek az aranyérmek, a Békéscsabai RSE egy színvonalas döntőt játszhatott, ahol ezüstéremmel zárt.

Nézzük az eseményeket sorrendben. Az első nap mérkőzésein a lányoknál két 100 százalékos csapat zárt a csoportok élén, a Székesfehérvár és a BRSE várhatta a szombat esti elődöntőt nyugodtan, az UTE – Nyíregyháza Gödöllő-Vasas párharcok a középdöntőben egy sima, egy szoros csatát hoztak, a nyírségiek simán, míg a Vasas öt szettben tudod nyerni, így ők játszhattak elődöntőt. A vasárnap esti elődöntőket aztán az idei teljesítmény alapján az előzetesen várt két csapat nyerte, így a lányoknál összejött az álomdöntő: BRSE – Székesfehérvár. Pünkösd hétfője végül a Fésüs Irén edzette dunántúliaknak kedvezett, hiszen idén harmadszor is diadalmaskodni tudtak a Békéscsabai RSE ellen. Színvonalas döntőt láthatott a szép számú publikum, melyet a jobb nyitásfogadás, és az összeszokottabb csapatjáték döntött el a Felsőváros Székesfehérvár javára. A bronzmérkőzés sima Nyíregyháza győzelemmel zárult. Az ötödik helyért a Gödöllő és az UTE gyűrte egymást, melyet végül döntő szettben tudtak megnyerni a fővárosiak, az elfáradni látszó Gödöllő ellen.

A fiúknál három csapat emelkedett ki a mezőnyből, a címvédő Szolnok, a Kecskemét, és a Sümeg. A papírforma itt sem borult, ez a három csapat osztozhatott az érmeken is. Itt a Sümeg-Kecskemét elődöntő a torna legszínvonalasabb meccsét hozta, melyet hatalmas csatában döntő szettben nyertek meg a sümegiek, hogy aztán a döntőben már megállíthatatlanok legyenek, és viszonylag simán szerezzék meg a klubtörténetének első OGYB aranyérmét. Az eredményhirdetésen egy színvonalas fitt dance bemutatót láthattak a rendezvényre kilátogató szurkolók és a résztvevők.

Tatár Mihály és Dr. Kocsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság Döntő

Végeredmény

Fiúk:
1. Sümegi RE – Edző: Kaposi Tamás
2. Szolnoki FRKSI – Edző: Bodonyi Ákos
3. Kecskeméti SI – Edző: Szabó István
4 .MALÉV SC – Edző Kiss István
5. Pénzügyőr SE – Edző: Hevér Zsolt
6. MAFC Felsőváros – Edző: Nagy Róbert

Csapatok legjobbjai:
MAFC Felsőváros – Nagy Ádám
Pénzügyőr SE – Újvári Ákos
Malév SC – Balázs Bálint
KESI – Szabó Vilmos József
Szolnok – Oláh Dominik
Sümegi RE – Péter Benedek

A szakemberek szavazatai alapján az Országos Gyermek Bajnokság Döntőjének:
Legjobb támadó játékosa: Oláh Dominik – Szolnoki FRKSI
Legjobb irányító játékosa: Szabó Vilmos – KESI
Legjobb védekező játékosa: Sümegi Norbert – Sümegi RE
Az OGYB döntő MVP-je: Iván Gergő – Sümegi RE

Lányok:
1. Felsőváros Székesfehérvár – Edző: Fésüs Irén
2. Békéscsabai RSE – Edző: Nagy Attila
3. Nyíregyháza – Edző: Moravszki Gyuláné
4. Vasas Óbuda – Edző: Halász Márta
5. UTE – Edző Papizsanszka Natalija
6.Gödöllői RC – Edző Horváth Kristóf

Csapatok legjobbjai:
Gödöllői RC – Stollár Szonja
UTE – Balogh Emma
Vasa Óbuda – Vincze Sára
Nyíregyháza – Kis Bianka
BRSE – Tatár Gréta
Felsőváros Székesfehérvár – Sziládi Viktória

A szakemberek szavazatai alapján az Országos Gyermek Bajnokság Döntőjének:
Legjobb támadó játékosa: Szabó Lili – Nyíregyháza
Legjobb irányító játékosa: Berkó Liliána – Felsőváros Székesfehérvár
Legjobb védekező játékosa: Kertész Petra – BRSE
Az OGYB döntő MVP-je: Orosz Bianka – Felsőváros Székesfehérvár

Békéscsabai RSE: Boskó Ágnes, Veres Cintia, Tatár Gréta, Fábián Kata, Szűcs Gréta, Araczki Gyöngyvér, Kertész Petra, Rády Boglárka, Feld Bettina, Nagy Rebeka, Gellén Viktória, Jánk Dzsenifer, Kiss Virág. Edző: Nagy Attila

Nagy Attila: Nagyszerű egy év volt, nagyszerű három napot zártunk. Reális eredmény született, szerettünk volna bravúrt elérni, de a döntőben koncentráltabban és eredményesebben játszott ellenfelünk, akiknek szívből gratulálok! Személy szerint örülök az ezüstéremnek, hiszen egy évvel korábban csalódottan jöttünk haza egy ötödik hellyel, így az idén nagyon akart a csapat bizonyítani, amelyet úgy érzem meg is tett, büszke vagyok a játékosaimra. Köszönet a szülőknek az egész éves kitartásért, de nem állunk meg, hiszen hétvégén a serdülőinkkel kiegészülve irány az OSB döntő!