Ezüstéremmel zártak az ifik Nyíregyházán

IMG 1641-sm2016-17-es szezon első igazán rangos utánpótlás versenyét rendezték meg Nyíregyházán a hétvégén. Az ország legjobb ifjúsági korú (1998-2001 között születettek) röplabdázói mérték össze tudásukat a három nap alatt, lányoknál és fiúknál egyaránt. Két hármas csoportban folytak a küzdelmek. BRSE az Újpesttel, és a házigazdával került egy csoportba. A csoportelsőség automatikusan az elődöntőben való szereplést jelentette, míg a második és a harmadik helyezettek a középdöntőkben vívhatták ki helyüket, hogy a legjobb négyben folytassák.

Az első csoporttalálkozón csapatunk az Újpesttel mérkőzött. A rajtnál kissé beragadt a viharsarki alakulat, az UTE 0:7-re meglépett. Nagy hátrányt fegyelmezett, pontos játékkal dolgozták le Godóék, ennek köszönhetően nyerték meg a szettet. Nem vett vissza a tempóból a BRSE, ott folytatta a játékot a BRSE, ahol abbahagyta a térfélcserét követően. A kezdeti megilletődöttséget levetkőzve végig precízen röplabdáztak a lányok és valamivel több mint egy óra alatt a végső győzelmet is megszerezték a békéscsabaiak.

BRSE – UTE 3:0 (19, 19, 17)

Előre sejthető volt, hogy hazai pályán a Nyíregyháza mindent elkövet majd a végső siker érdekében. A küzdelem dominált az egész mérkőzésen. A nyírségiek részéről Kundrák és Tóth remekelt, Nálunk mindenki tudásának legjavát nyújtotta. Csapatunk a 2:1-es hátrányt először kiegyenlítette, majd az mindent eldöntő ötödik szettet megnyerve lett csoportelső. Ez annyit jelentett, hogy kényelmes helyzetben várhatták ellenfelüket az elődöntőben csabai lányok.

Nyíregyháza – BRSE 2:3 (19, -19, 9, -23, -10)

20170520 210227-smGödöllő a középdöntőben 3:2-es győzelmet aratott az Újpest felett, így létrejött a korábban nagyon várt párosítás az OIB elődöntőjében.

Az esti mérkőzés eleje a terveknek megfelelően alakult a Békéscsaba szempontjából, parádés játékkal 25:17-re nyerte az első etapot. Feltámadt a Gödöllő, előbb egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték a Pest megyeiek. Amilyen gyorsan elment a harmadik, olyan gyorsan lett meg a negyedik szett Petrenkóéknak. Glemboczki sajnos egy mentést követően megsérült, de óriási akaratról és elszántságról téve tanúbizonyságot folytatta a mérkőzést. Az ötödik, döntőt érő szett minden eddiginél nagyobb izgalmakat tartogatott. 13-13 állt az eredményjelzőn, majd két gyönyörű pontot követően döntőbe jutott a Csaba!

 

 

 

BRSE – Gödöllő 3:2 (17, -18, -22, 13, 13)

Nem a legjobb előjelekkel várták a döntőt a csabai lányok, többen kisebb – nagyobb sérüléssel bajlódtak. A legsúlyosabb a csapatkapitányé volt, de ennek ellenére minden játékos vállalta a játékot, így a legjobb összeállításban lépett parkettre a BRSE. A harmadik játszmát kivéve nem sikerült borítani a papírformát, a Vasas 3:1 arányban, megérdemelten megnyerte az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjét.

BRSE – Vasas 1:3 (-20, 22, -10, -16)

A szakemberek a torna válogatottjába beválasztották Glemboczki Zórát.

Tóth Gábor edzői értékelése: – Büszke vagyok a csapatomra. Ők az én szememben igazi hősök. Nem sokan gondolták, köztük én sem, hogy döntőt fogunk játszani. Amint azt az eredmények is mutatják, óriásit kellett küzdeni már a csoportban is a Nyíregyháza ellen, a Gödöllő elleni elődöntőről nem is beszélve. A maximumon túl, szinte minden nehézséget megoldott ez a közösség. Azt hiszem az igazi bajnokok ilyenek. Most az érem ezüst, de ezzel a csapattal nekem ez többet ér bármennyi aranynál.

Végeredmény:
1. Vasas, 2. Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, 3. Gödöllő, 4. Nyíregyháza, 5. MTK, 6. UTE.

BRSE ezüstérmes csapata:
Glemboczki Zóra, Gacsal Emese, Godó Panna, Boskó Lili, Petrenkó Brigitta, Juhász Réka, Korniss Emese, Lagzi Dóra, Nagy Barbara, Petri Izabella, Bagyinka Csenge, Araczki Gyöngyvér. Vezetőedző: Tóth Gábor. Edzők: Nagy Attila, Fésüs Erzsébet, Kormos Mihály.

Fotók: Szőcs Pál