Ezüstös Serdülők!

osb33Véget ért az Országos Serdülő Bajnokság, melynek hétvégi döntőjében a tavalyi bronzérmet ezüstre tudta váltani a Békéscsabai Röplabda SE korosztályos gárdája. A Keszthelyen megrendezésre került döntőben a viharsarkiak a baljós előjelek ellenére kiegyensúlyozott teljesítménnyel tudtak előállni, és így teljesen megérdemelten állhattak fel a dobogó középső fokára.

A Vasas és a Nyíregyháza került a csabaiakkal egy csoportba, a címvédő fővárosiak ellen egy szettet nyerve nyitott a BRSE, majd az esti meccsen a Nyíregyháza ellen 3 szettben sikerült visszavágni a középdöntőben elszenvedett vereségért. Ezzel eldőlt, hogy csoportmásodikként a négy közé jutásért az Eger lesz az ellenfél. A második nap szép játékkal kezdődött, kapitulált az Eger is, majd az esti elődöntőben az UTE sem találta az ellenszert a BRSE játékára, így az utolsó napra a döntő maradt. Itt a papírformának megfelelően a Vasas volt az ellenfél, és ismét nem sikerült a bravúr, bár két szettben nagyon szoros és magas színvonalú játékot láthatott a közönség.

Nagy Attila: Csak kicsi hiányérzetem van, és nem is az itt mutatott játék miatt, hiszen azt tudtuk, hogy a Vasas ennek a korosztálynak idén az esélyese, hanem amiatt, hogy a felkészülésünk gyakorlatilag tönkrement. Kíváncsi lettem volna mire vagyunk képesek, ha nem ilyen szerencsétlen az évünk. Gratulálok a lányoknak, mert ezen a hétvégén kihozták a maximumot magukból, az ezüstérem nagyon becsülendő eredmény.

osb16Eredmények:

Csoportmérkőzések:

Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 1-3 (21,-4,-19,-9)
Békéscsabai RSE – Nyíregyháza 3-0 (23,23,18)

Negyeddöntő:
Békéscsabai RSE – Agria RC Eger 3-1 (17,19,-19,13)

Elődöntő:
Békéscsabai RSE – UTE 3-1 (18,-12,18,12)

Döntő:
Békéscsabai RSE 0-3 (-15,-16,-22)

Az ezüstérmes csapat tagjai: Petrenkó Brigitta, Glemboczki Zóra, Gacsal Emese, Korniss Emese, Boskó Lili,  Petri Izabella, Varga Alexandra, Kanizsai Magdolna, Szalai Blanka, Tatár Gréta, Kárnyáczki Kata, Lagzi Dóra, Moldován Viola, Bagyinka Csenge. Edző: Nagy Attila

Utánpótlás szakmai Igazgató