Ezüstéremmel gazdagodtunk a Viharsarok Kupán

Ezüstéremmel gazdagodtunk a Viharsarok Kupán

A hétvégén rendezte egyesületünk az OMB 6. fordulójának az egyik tornáját, melyet Viharsarok Kupának neveztünk el, ezen két csapattal képviseltette magát a BRSE.

Fésüs Erzsébet beszámolója a tornáról:

“A Viharsarok Kupa volt az idei bajnokságban a hatodik versenyünk az U13 csapattal. 9 együttes nevezett a versenyre, elmondhatjuk hogy talán a legerősebb mezőny jött össze erre a tornára. Szeged, Gödöllő, Érd,Nyíregyháza, is az OMB tabella élmezőnyében van. A Nyíregyháza A csapata ellen kezdtük a játékot egy maratoni szettel, amit csak a legkisebb különbséggel nyertünk 30:28-ra. Rengeteg hibával játszottuk végig a szettet, amit az ellenfelünk rendre ki is használt,de szerencsére a végén mi örülhettünk. A második játékrészt szép játékkal hozta a második sorunk,így a következő szettben már mindenki játéklehetőséghez jutott. A Dunakanyar csapatával hasznos mérkőzést játszottunk, mert minden játékos pályára léphetett, és jól is szerepelt. Következett a keresztjátékban az érdi Delta csapata. A vártnál kisebb ellenállásba ütköztünk,és két aránylag sima szettben jutottunk a három csapatos döntőbe.

Rövid pihenő után már ismét a pályán voltunk, és a szegedi csapattal szemben kellett győznünk a minél fényesebb érem megszerzéséért. Az első játszmában a két csapat második sora kezdett, sajnos itt jobbnak bizonyult a Szeged. Itt már két nyert játszmára mennek a meccsek, tehát nem volt több lehetőség a hibázásra. Nagyon elszántan,és a nap legjobb játékát hozva sikerült két szoros szettben nyernünk. A sorsolás szeszélye folytán ismét nekünk kellett pályára lépni a Gödöllő ellen, egy szusszanásnyi pihenő után. Ez meg is látszott a játékunkon, türelmetlenül, pontatlanul játszottunk, de végül 29:27-re nyertük az első szettet. A második sorok csatája következett,ezt kiélezett küzdelemben végül a Gödöllői gárda nyerte. A döntő szettben végig fej-fej mellett haladt a két csapat,a végjátékra viszont mi szereztünk 3 pontos előnyt. 24:21-nél minden meccslabdánkat elhibáztuk, és szinte átadtuk ellenfelünknek a győzelmet.

A Gödöllő végül a szegedi csapatot is legyőzve, megérdemelten nyerte a kupát.

Edzőként, és volt játékosként is az a tapasztalatom, hogy bármennyire is fáj egy-egy vereség, ezekből többet lehet tanulni és fejlődni mint a győztes meccsekből. A mai napon ezt a leckét kaptuk, és garantálhatom hogy tanulunk belőle. Voltak a versenyen nagyon jó egyéni teljesítmények, de rengeteg munka vár még ránk a döntőig.”

A BRSE 2 csapatát két sérülés is sújtotta ezen a napon. A csapat a csoportmeccseken vereségeket szenvedett, majd a 7-9. helyért két mérkőzést is nyert, így a 7. helyen végzett.

Eredmények

Csoportmérkőzések:
BRSE1-Nyíregyháza A 2:1
BRSE1-Dunakanyar 3:0

Keresztjáték:
BRSE1-Delta 2:0

Az 1-3. helyért:
BRSE1-Szeged1 2:1
BRSE1-Gödöllő 1:2

BRSE2- Nyíregyháza ‘A’ 0-3
BRSE2 – Szegedi RSE1 0-3

7-9. helyért:
BRSE2- Szegedi RSE2 2-1
BRSE2- Dunakanyar 2-1

Különdíjat Fekete Gréta kapott a BRSE1 csapatából, aki kiválóan játszott, és betegen is vállalta a tornát, neki is gratulálunk!

BRSE1: Gabnai Regina, Fekete Gréta, Radnai Lili, Radnai Luca, Valastyán Panni, Endrődi Hanna, Katics Kitti, Melis Zsófia, Tóth Lilien, Kuhn Alexandra, Bartolák Annabella, Fekete Ramóna.Edző: Fésüs Erzsébet

BRSE2: Csicsely Eszter, Erdei Kinga, Husvéth Fanni, Korcsok Karolina, Krajcsó Emese, Litauszki Anna, Noveczki Janka, Péter Vivien, Steigerwald Kamilla, Szentesi Bettina, Szkaliczki Viktória. Edző: Kocziha Mariann, Pelle Míra