Fontos lépést tett meg a BRSE a legjobb 4 közé jutásért a Magyar Kupában!

brse - grc mk 1Linamar-Békéscsabai RSE—TEVA Gödöllői RC 3:0 (15, 13, 15)

Röplabda Magyar Kupa-mérkőzés a legjobb négy közé kerülésért, 1. mérkőzés. Békéscsaba, 800 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.

Békéscsaba: CLEMENT 6, TÁLAS 6, Matic 9, BODNÁR 9, SOÓS N. 13, SZAKMÁRY 12. Cs.: MOLCSÁNYI (liberó), Nagy V. 3, Fábián, Ilyés. Cs.: Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Gödöllő: Szabó B., TAKÁCS D. 6, Czina 3, Szabó A. 6, Stefanik 1, Széles 1. Cs.: Bánlaki (liberó), Hornok 4, Hemmert, Kalotai 2, Halla. Vezetőedző: Horváth András.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 6:3, 12:4, 16:7, 20:10, 23:15. 2. szett: 3:1, 8:2, 10:5, 15:9, 22:10. 3. szett: 3:5, 6:6, 10:7, 14:9, 19:12.


Rövid időn belül a harmadik mérkőzését vívta a Békéscsaba, és ha a jövő heti oroszországi túrát megelőző pénteki budaörsi bajnokit is beleszámítjuk, akkor nem egészen egy hét alatt mindez négy meccset jelent, ami extrém igénybevételnek számít. Tudták mindezt a klub háza táján és augusztus óta hatalmas munkát „tett a csapatba” Sasa Nedeljkovic. Az eredmények eddig Őt igazolják. Persze lehetnek hullámvölgyek, de eddig veretlenül menetel a gárda és a szerdai találkozó előtt fogadkoztak a lányok, hogy komoly célokkal vágtak neki az idei Magyar Kupa sorozatnak.

Mindezt meglátszott az már az első percekben mutatott játékon is. A Soós Nikolett, Szakmáry Gréta és Tanja Matic trió már ekkor megszórta a túloldaliakat, mire Horváth András rövid időn belül kétszer is magához rendelte lányait. A Gödöllő — ahogy a két csapat korábbi két őszi találkozásánál —, úgy most sem fejtett ki túlságosan nagy ellenállást, a Békéscsaba nagy lendülettel tartott az első felvonás megnyerése felé. A hátralévő időben a vendégek néhány hazai hibát kihasználva tudtak csak szépíteni.

Hasonló koreográfia mellett zajlott a második etap is. A játék minden elemében komoly különbség volt a felek között, magabiztosan vezetett a hazai alakulat. A szett derekán mindkét oldalon megszaporodtak a hibák, a csabaiaknál a nyitásokkal akadtak gondok, míg a gödöllőiek hosszút, vagy széleset ütöttek. Több idegeskednivalója Horváth Andrásnak, a gödöllőiek trénerének volt, próbált lelket verni a nagyon akaró, de legtöbbször tehetetlen játékosaiba. A második játszmát is különösebb megerőltetés nélkül hozta a Békéscsabai RSE.

A harmadik szettben próbált az utolsó szalmaszálba belekapaszkodni a TEVA, de lendületük nem sokáig, Soósék ugyanis azonnal ritmust váltottak, és ha most nem is oly nagy fölénnyel, de vezettek. A hazaiak mester behozta cserejátékosait is, Tálasék a közönség vastapsa mellett hagyták el a küzdőteret. Végül ez a szett is sima hazai győzelmet hozott, így előny a Békéscsabánál, a visszavágót december 22-én rendezik Gödöllőn.

Sasa Nedeljkovic: — Tudjuk, hogy mi a célunk, ez a meccs csak egy állomás volt, de nem a végállomás. Nem akarjuk ennél a szintnél alább adni, bár kétségkívül a mentális teher elég nagy. Lehet viszont látni, hogy mindenki nagyon akar, komolyan küzd, erre alapozhatunk a jövőben.