Győzelemmel koronáztuk meg a csodálatosan sikerült BRSE Családi Karácsonyt

Győzelemmel koronáztuk meg a csodálatosan sikerült BRSE Családi Karácsonyt

Linamar – Békéscsabai Röplabda SE – Haladás VSE
3:0 (14, 7, 18)

NB I-es női bajnoki röplabda mérkőzés. Békéscsaba, 1100 néző. Vezette: Nagy Lajos, dr. Árpás.

Az eredmény alakulása: I. szett: 8:3, 16:6, 21:8. II. szett: 8:3, 16:7, 21:7. III. szett: 8:7, 16:13, 21:14.

Békéscsaba: Kosekova 2, Ivanovic 16, Mlinar 15, Bodnár 8, Fresco 10, Pekárik 3. Csere: Molcsányi, Szpin (liberók) , Petrenkó, Szedmák 2, Ludmán 1. Vezetőedző: Alberto Salomoni

Haladás: Bagyinka, Parazdik 5, Kinser 7, Kalman 5, Pető 4, Rejlic 3. Csere: Zoltán (liberó) , Farkas, Dancsecs. Edző: Mucsi Péter

A röplabdázás ünnepére készültek Békéscsabán, hiszen BRSE Családi Karácsony elnevezéssel már reggeltől színes programok várták az érdeklődőket. A küzdőtéren több, mint 300 gyerek, a lelátón pedig még ennél is több szülő és szurkoló tapsolt. A felnőtt csapat bemutató edzését követően, legalább egy órán át kígyóztak a sorok, a kedvencek sok száz autogramot osztottak ki és legalább ennyi közös fotó is készült. A rendezvény ismét rávilágított, hogy milyen fontos szerepet tölt be a klub a gyerekek, a családok és a szimpatizánsok körében, illetve kellően megalapozta az emelkedett hangulatot a délutáni mérkőzésre.

Az újonc szombathelyi együttes a felek első mérkőzésén alaposan megizzasztotta a bajnoki címvédőt, fogadkoztak is Bodnár Dorottyáék, hogy ezúttal nem terem babér a vendégeknek. Ennek megfelelően energikus és pontos játékkal vetette bele magát a küzdelembe a BRSE, s pillanatok alatt magabiztos előnyre tett szert. Ivanovic és Mlinar valóságos szőnyegbombázást tartott, de a védekezés is kellően hatékony volt, így gyorsan lezárta az első szettet a Békéscsaba.

A második etapban növelte a csapásszámot a hazai gárda, Molcsányi Rita a védekezés magasiskoláját mutatta be, vastapsra ragadtatva az ezúttal is szép számú publikumot. Mucsi Péter cserékkel és időkéréssel próbálkozott, de nem tudta megtörni Alberto Salomoni csapatának lendületét. Petrenkó Brigitta és Szedmák Réka is nagyszerűen állt be, szemre is látványos akciókat vezettek a csabai fiatalok, így rövid idő alatt 2:0 állt az eredményjelzőn.

Nem változott nagyot a játék képe a harmadik játszmában sem, lelkesen próbálkoztak a vendégek, azonban csak időnként tudták megnehezíteni a jól teljesítő hazaiak dolgát. A BRSE végig koncentrálva, megérdemelten nyerte meg a találkozót.

A mérkőzés végén a “Hozz egy labdát egy mosolyért'” elnevezésű jótékonysági program keretében labdák százai hullottak egyszerre a küzdőtérre, melyet a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete juttat majd el a rászorulóknak. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ennyien álltak a jó ügy mellé, illetve a szombathelyi csapatnak is, akik szintén csatlakoztak a kezdeményezéshez.